Pieter Devos: "Ik ben extra gemotiveerd voor de eerste Wereldbekermanche"

Blog
13 okt 2020
Door Horseman Kristof

Pieter Devos maakt samen met Niels Bruynseels en Jos Verlooy deel uit van de Belgische delegatie die in Lyon de aftrap mag geven van het Wereldbeker seizoen. Naar aanleiding hiervan had de KBRSF een gesprek met de Belgische nummer één ruiter.

“Mijn doel voor deze editie is vooral rijden, en zo goed mogelijk rijden. Vorig jaar stond ik tweede op de overall ranking van de Wereldbeker, en had ik er echt naar uitgekeken om mooie dingen te kunnen laten zien in de finale. Het was dan ook een zware opdoffer voor mij dat die finale omwille van Corona niet kon doorgaan. Ik had in 2019 echt een geweldig seizoen gehad en keek er naar uit om die lijn door te trekken. Daarom ben ik nu extra gemotiveerd voor die eerste wereldbekermanche in Lyon, volgens mij een van de mooiste en zeker een van de moeilijkste qua niveau”.

Op de vraag of er zoiets bestaat als thuisvoordeel in de paardensport, is Pieter duidelijk: “Sowieso zal het gebrek aan publiek een grote impact hebben op de wedstrijd, en dan vooral op de paarden.  Zij zijn zo slim om te weten dat, hoe meer publiek er aanwezig is, hoe belangrijker de wedstrijd is.  Zij hebben natuurlijk al heel wat outdoorwedstrijden achter de rug met weinig of geen publiek. Maar het is afwachten hoe zij indoor zullen reageren op zo een grote lege hal, waar het publiek normaal gezien ook op veel kortere afstand zit dan buiten”.

Wat de paarden betreft die hij zal inzetten, wil Pieter al het volgende kwijt: “ vorig jaar zette ik in Lyon Claire Z (Clearway Z x Cornado) in, en dat bleek een goed plan want ik eindigde er toen op de 3e plaats. Het is duidelijk dat deze wedstrijd de merrie lag, dus wil ik dit jaar net hetzelfde doen. Voor Verona reken ik dan weer op Apart (Larino x Burggraaf)”.

Als enige Belg in de top 10 van de Longines Ranking heeft Pieter recht op een startplaats in elke wereldbekermanche (West-Europa) op de kalender. Zal hij deze kans ook voor elke wedstrijd benutten?
“Er staan voorlopig maar weinig wedstrijden van het hoogste niveau op de agenda, en het ziet er niet naar uit dat daar onmiddellijk verandering in zal komen. Bovendien heb ik vorig jaar bewezen dat deze wedstrijden me echt wel liggen, dus ga ik er zeker gebruik van maken, ja”.

Bron: 
KBRSF