Pegase van 't Ruytershof is de nummer één dekhengst bij BWP fokkers

Fokkerij
05 mei 2021
Door Horseman Kristof

Voor het derde jaar op rij levert "Het Netehof Stallions" de nummer één dekhengst bij de BWP fokkers! Na twee jaar Nixon van 't Meulenhof als hengst met meeste veulens ingeschreven bij BWP, is die eer dit keer weggelegd voor Pegase van 't Ruytershof.

BWP maakte vorige week haar jaarverslag bekend en daarin zijn ook de aantallen veulens in opgenomen die vorig jaar bij BWP werden ingeschreven van hengsten die bij BWP zijn goedgekeurd voor de dekdienst.

Maar liefst 130 veulens werden er van de keuringskampioen Pegase van 't Ruytershof (v. Comme il Faut) vorig jaar bij BWP ingeschreven. De nummer één van een jaar eerder, Nixon van 't Meulenhof, had er toen 194. 

De nummer twee vorig jaar was Ermitage Kalone van Joris Van Dijck. De zoon van Catoki had 74 ingeschreven BWP veulens. Daarmee doet hij net iets beter dan de Siegerhengst O'Neill van 't Eigenlo (v. Vigo d'Arsouilles) die 71 veulens had. 

Andere populaire jonge hengsten waren Foncetti vd Heffinck (34), Sea Coast Chaiton F Z (31), Charisto vd Heffinck (25), Quatre Mai-L (24), Omano BC (22) en Parfait vh Schaeck (20).

De oudere hengsten (vanaf 10 jaar oud) hun aantallen komen nog aan bod.

Lees ook: Welke jonge hengsten waren een jaar eerder populair?