Paardensport Vlaanderen: "Samen met Sport Vlaanderen werken we aan een draaiboek voor de sportkampen"

Varia
26 mei 2020
Door Horseman Kristof

Afgelopen weekend heerste er onduidelijkheid en verwarring over het feit of de sportkampen al dan niet kunnen georganiseerd worden deze zomer en of deze al dan niet de richtlijnen van de jeugdkampen dienen te volgen.

De zomerkampen en speelpleinwerkingen met of zonder overnachtingen mogen vanaf 1 juli doorgaan in de zogenoemde contactbubbels van maximaal 50 personen.

Paardensport Vlaanderen wil daarom bevestigen dat de sportkampen effectief onder de bevoegdheid van minister van sport Ben Weyts vallen. Idealiter werd de beslissing van de jeugdkampen samen met deze van de sportkampen gecommuniceerd. Spijtig genoeg was dit niet het geval, maar uitstel is geen afstel. Op de nationale veiligheidsraad van 3 juni 2020 staan de sportkampen op de agenda en zal er uitsluitsel gegeven worden. De minister stelt het overgrote deel van de organisaties van sportkampen echter gerust, waardoor we er van uit kunnen gaan dat de sportkampen zowel met als zonder slaapgelegenheid georganiseerd zullen worden vanaf 1 juli 2020 mits uiteraard respect voor de veiligheidsmaatregelen. Dit is onder voorbehoud van een eventuele negatieve evolutie van de pandemie.

Ondertussen zitten wij, als Paardensport Vlaanderen, niet stil en werken we samen met Sport Vlaanderen aan een haalbaar draaiboek om richtlijnen te geven hoe de sportkampen kunnen georganiseerd worden binnen het Corona-kader. Het spreekt voor zich dat deze richtlijnen zo min mogelijk verschillen van de jeugdkampen, maar sportkampen vragen sportspecifieke aanpassingen waar we met gezond verstand mee aan de slag gaan.

Bron: 
Paardensport Vlaanderen