Oost-Vlaanderen kent zijn provinciale LRV kampioenen

DressuurJumping
26 sep 2019
Door Horseman Kristof

LRV Appels ontving de Oost-Vlaamse ruiters en amazones voor het Provinciaal Kampioenschap en de toeschouwers zagen dat zes combinaties na een dubbel foutloze ronde naar de barrage mochten.

Philip Van Duyse van LRV Sint-Niklaas hield ook in de barrage de nul en hij was met zijn Grosso Modo (v. Querlybet Hero) bovendien bijzonder snel. Het leverde hem meteen een provinciale titel. Want zijn achtervolgers Gert Geeroms (LRV Kerksken) met B-Johanna (v. Casall) en Femke D’hoore (LRV Sinaai) met High Wind van Tschrijberg (v. Dulf van de Bisschop) bleven weliswaar foutloos maar waren net iets minder snel. Koen Cerpentier (LRV Moerbeke Waas) en Mikado van d’Abelendreef (v. Eldorado van de Zeshoek) sprongen naar plaats vier, voor Sam Van Steelandt (LRV Sint-Niklaas) met Jester Boy van het Gildenhof (v. Winningmood van de Arenberg). 

In de klasse Midden won Jonas Polfliet (LRV Sinaai) met Double Trouble, voor Charlotte Van Ingelgem (LRV Moerzeke) met Gytta van Hof ter Naillen (v. Nabab de Rêve). Fenna Goethals (LRV Bassevelde) sprong met Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) naar een derde plaats.  In de klasse Licht, ging de zege naar Femke D’hoore met It’s Me (v. Bamako de Muze).

Individuele dressuur 

In de hoogste dressuurreeks was het provinciale goud voor Eddy De Baets (LRV Bassevelde) met Athello (v.Contango). Fien Heylbroeck van LRV Zottegem en Luka van ’t Paddenhof (v. United) reden naar het zilver. Sil Van Eygen (LRV Bazel) pakte met Bambridge vd Kempenhoeve (v. Royal Diamond) een bronzen medaille.

In de klasse Zwaar 2 was er goud voor Annelies Coppieters (LRV Lochristi) met Ciska (v. Ahoy). In de reeks Zwaar 1 ging de gouden medaille naar Imani Van Zele van LRV Bassevelde met Lion (v. Bonnie Prince Charlie).

Groepsdressuur

LRV Sint-Gillis-Waas won de hoogste reeks in de groepsdressuur en LRV Zomergem won de M-reeks bij de viertallen.

Bron: 
LRV