Olivier Philippaerts krijgt Le Blue Diamond van 't Ruytershof onder het zadel

Transfer
26 nov 2019
Door Horseman Kristof

JV Horses en Stoeterij Dorperheide zetten hun geslaagde samenwerking verder! Zo staat Jan Vermeiren zijn BWP hengst Le Blue Diamond van 't Ruytershof intussen op stal bij Philippaerts.

De 8-jarige voor BWP goedgekeurde Le Blue Diamond van 't Ruytershof is een zoon van Plot Blue uit de bekende merrie Diamanthina van 't Ruytershof.

Le Blue Diamond kreeg zijn opleiding van Jan Vermeiren. Het duo was zowel succesvol binnen de Pavo hengstencompetitie als op internationaal niveau. Zo werden ze eind augustus nog tweede in de CSI2* Grote Prijs op de STX Masters. Twee jaar geleden wonnen zij op Jumping Mechelen de hengstenrubriek voor 6-jarigen.

In de fokkerij zien we intussen ook al verschillende van zijn nakomelingen presteren in het vrijspringen of onder het zadel. In 2018 werd Le Blue Diamond nog uitgeroepen tot "populairste hengst bij BWP". Een jaar eerder had hij het meeste nakomelingen ingeschreven binnen het BWP stamboek. Intussen heeft hij ook al enkele goedgekeurde zonen.

De hengst zal zijn internationale carrière verder zetten met Olivier Philippaerts.
Philippaerts heeft ook al de Zangersheide hengst Cigaret JVH Z ter beschikking gekregen van Jan Vermeiren. In het verleden was hij ook al succesvol met Vermeiren zijn Armstrong van de Kapel.