Oldenburger publiekslieveling Commil Champ Z voor 50% naar Team Nijhof

Fokkerij
21 jan 2021
Door Horseman Kristof

Eind vorig jaar maakte Stoeterij Zangersheide de aankoop van de publiekslieveling van de hengstenkeuring in Vechta, Commil Champ Z, bekend. De machtige schimmel is een zoon van Zangersheide’s Comilfo Plus Z uit een merrie van Clinton – Cassini I en werd op de veiling na de hengstenkeuring als duurste veilingpaard voor € 140.000 toegewezen. 

Ook Team Nijhof bood tijdens deze veiling duchtig mee om de hengst ter beschikking te stellen van haar fokkers. De hengst maakte zo’n indruk op de familie Nijhof dat hij ook na de veiling nog in hun gedachten bleef spelen en het gesprek met Judy Ann Melchior geopend werd. Commil Champ Z werd voor 50% verkocht aan Team Nijhof en wordt het onderwerp van een uniek partnerschap tussen twee van de grootste hengstenstations ter wereld.  Het sperma van de hengst zal vanaf nu zowel besteld kunnen worden op Stoeterij Zangersheide in het Belgische Lanaken als bij Team Nijhof in het Nederlandse Geesteren.

Voor het dekseizoen 2021 blijft de hengst gestald op Zangersheide. Het verse sperma is beschikbaar aan een tarief van € 800 (€ 250 bij aanvang en € 550 bij een dracht van 90 dagen).

Bron: 
Persbericht Stoeterij Zangersheide