Niels Bruynseels en Delux van T&L winnen de GCT Grand Prix

Jumping
06 mrt 2021
Door Horseman Kristof

In Doha werd zonet de eerste Global Champions Tour Grand Prix van het seizoen afgewerkt. Zeven combinaties wisten zich er te plaatsen voor de barrage, waaronder maar liefst zes Belgische paarden.

De overwinning ging naar Niels Bruynseels en de sBS ruin Delux van T&L (v. Toulon). Het duo was vorige week ook al succesvol in de vijf sterren Grand Prix van Doha.

De tweede plek was voor Stephex Stables ruiter Lorenzo de Luca en de Zangersheide gefokte Nuance Bleue VDM Z (v. Nabab de Reve). Nuance is de moeder van de voor BWP goedgekeurde hengst Phenomene Bleu VDM (v. Diamant de Semilly)
Dubbel succes voor de fokkerij van Luc Tilleman, want Dieu-Merci van T&L sprong naar een derde plaats. De sBs zoon van Toulon werd gereden door Eric Lamaze.

Bart Bles en de BWP'er Kriskras DV (v. Cooper vd Heffinck) werden vierde voor Christian Kukuk en de BWP hengst Mumbai vd Moerhoeve (v. Diamant de Semilly). De winnaars van gisteren, Scott Brash en de Zangersheide hengst Hello Vincent (v. Consul DL Vie Z) eindigden op een zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.