Naxcel V zoon Rambo vh Gebergte gaat als grote favoriet naar het vrijspringen in Mechelen

Fokkerij
09 dec 2019
Door Horseman Kristof

Naast de reeks voor vrouwelijke 2-jarigen werd er gisteren in het Azelhof ook nog een halve finale voor het vrijspringen in Mechelen afgewerkt voor mannelijke 2-jarigen!

Die reeks werd gewonnen door de BWP'er Rambo vh Gebergte (Naxcel V x Iron Man van de Padenborre) van Bob Janssens. Rambo zijn vader Naxcel V werd op de BWP keuring als 3-jarige uitgeroepen tot Siegerhengst (foto boven). Rambo zijn moeder Irona van de Viking Z is met Janssens actief op internationaal Youngster Tour niveau. 

Rambo van 't Zorgvliet (Cicero Z van Paemel x Inshallah de Muze) behaalde een tweede plaats. Jerry Braeckevelt is de fokker van deze Rambo. Hij komt uit de stam van o.a. Equita van 't Zorgvliet en Karmelita van den Dries. Op de derde plaats kregen we Ashton VDO Z (Aganix du Seigneur x Bisquet Balou vd Mispelaere) van het duo Tom Lemmens en Louis De Cleene. Fokker van Ashton is Marc Devolder.

Royal Touch vh Schaeck (Untouchable x Vigo d'Arsouilles) behaalde een vierde plaats. Perry De Winter fokte Royal Touch uit de merrie Gin Tonic de Muze. Zij is eveneens de moeder van de populaire jonge hengst Million Dollar van het Schaeck. Gin Tonic is een kleindochter van Walloon de Muze.
Op deze vierde plek zagen we eveneens Ravajo de Haquet (Navajo van 't Vianahof x Toulon) van fokker Kris De Brauwer.

Klik hier voor de uitslag.