Nathan Budd beste Belg in de Grand Prix van Deauville

Jumping
15 aug 2020
Door Horseman Kristof

In het Franse Deauville werd de Grote Prijs van de drie sterren competitie vanmiddag verreden. De hindernissen stonden er gebouwd op een hoogte van 1m50.

Elf combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage. Met één strafpunt voor tijd in de basisomloop greep Nathan Budd naast een ticket voor de barrage. Hij eindigde met de 9-jarige Holsteiner hengst Cashpaid J&F (v. Casall) op een twaalfde plek. 

De overwinning bleef in Franse handen dankzij Edward Levy en de 14-jarige Sirius Black (v. Calisco du Pitray). Zij sprongen naar de overwinning in een tijd van 40:27 seconden. Daarmee waren ze sneller dan de 40:61 seconden die José Maria Larocca en Finn Lente (v. Gaillard de la Pomme) op het scorebord wisten te zetten. Scott Brash en Hello Vincent (v. Consul Dl Vie Z) eindigden op de derde plaats.

Voor de BWP'er Jonka-A (v. Cardento) was er met Fanny Skalli een vierde plaats. Guy Williams reed Rouge de Ravel (v. Ultimo van ter Moude) naar een vijfde plaats. De BWP'ers Kitona de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) en Ipswich (v. Carembar de Muze) werden zesde en zevende met Alexis Deroubaix en Shane Breen.

Klik hier voor de uitslag.