Nakomelingen van Clintrexo Z en Uricas vd Kattevennen winnen op het Z-festival

Fokkerij
26 jul 2021
Door Horseman Kristof

Op Stoeterij Zangersheide maakten zaterdag de laatste en tevens ook de oudste groepen van merrie- en hengstenveulens hun opwachting voor onze vakkundige vakjury. Het ging om alle veulens die geboren zijn voor 19 april 2021 en ook in deze groepen was het bloed van onze Zangersheide hengsten nadrukkelijk aanwezig.

Zo werd de laatste reeks van de merrieveulens gewonnen door het veulen Chapelou V/D Bekenakker Z uit de fokkerij van Frederic Pintelon. Chapelou V/D Bekenakker Z is een dochter van Clintrexo Z, die vorige week onder het zadel van Christian Ahlmann nog 3de werd in de CSI5* GP van Dinard. Moeder Helena van der Doorn op haar beurt is dan weer een dochter van Cento.

Het zilver in deze reeks ging naar het veulen Agantina Lux Z die gefokt werd door Ushuaia Horses NV. Zoals haar naam al deed vermoeden is Agantina Lux Z een dochter van Aganix du Seigneur Z en dit in combinatie met de merrie Diamantina Z (Diamant de Semilly), die momenteel zelf op 1.40m niveau springt met amazone Celien Van Bylen.

De 3de plaats was voor het veulen Toscana VH Kraeyenboschhof Z, een dochter van Take A Chance On Me Z die onlangs verkocht werd aan de Nederlandse amazone Suus Kuyten. Roeland Simons fokte Toscana VH Kraeyenboschhof Z uit de merrie Caline Vh Kraaienboshof Z (Canterbury).

De slotreeks van de hengstenveulens werd gisteren gewonnen door het veulen Undercover Z, dat gefokt werd door Ruddy Bogaerts. Undercover Z is een zoon Uricas vd Kattevennen in combinatie met de merrie Kira Z (Kannan). Kira Z springt momenteel in de cyclus voor 7-jarige paarden onder het zadel van Kevin Luyckx en is onder andere een halfzus van Berlino Z (Berlin), die twee weken geleden nog de CSI3* GP van Milaan wist te winnen onder het zadel van de Italiaanse amazone Carla Cimolai.

De 2de plaats in deze reeks ging naar het veulen Hamlet Butterfly Z, een zoon van Harley VDL en Chacco Blue die gefokt werd door Stal Bergmans en Henry De Wulf. Hamlet Butterfly Z is tevens een halfbroer van de voor Zangersheide gekeurde hengst Adonis Butterfly Z (A Golden Boy Hero Z).

Het brons tenslotte ging naar het veulen Cornet Avo’s Z, dat gefokt werd door Ad van Onzenoort. Cornet Avo’s Z is een zoon van Cornet Obolensky in dit combinatie met de merrie Cintender Avo Z (Clintissimo Z).

Bron: 
Zangersheide