Manuel Thiry en Conmitage winnen het BK bij de 6-jarigen

Jumping
18 aug 2019
Door Horseman Kristof

De nieuwe Belgische kampioen bij de 6-jarigen is bekend in Gesves! Manuel Thiry pakt de gouden medaille met Conmitage!

Met net geen 200 combinaties begonnen ze begin deze week aan hun kampioenschap. Daarvan wisten er 42 zich te plaatsen voor de finale. Van die 42 gingen er 18 door naar de barrage.

Manuel Thiry was daarin de beste met Conmitage (v. Conthargos). Met het fokproduct van Gestut Lewitz won hij in een tijd van 37:37 seconden. Daarmee waren zij ruim drie seconden sneller dan Jorik Vervoort die op dat moment op de nummer één positie stond.
Als voorlaatste starter kwam Stoeterij Dorperheide ruiter Stijn Timmerman nog aardig in de buurt, maar met de BWP merrie Noortje van het Houterhof (v. Emerald) werd hij in een tijd van 38:08 seconden tweede. Het brons is voor T&L ruiter Jorik Vervoort en de BWP merrie Nikita van 't Hof Ter Doorn (v. Tonixe).

De vierde plaats is voor Virginie Thonon en Zirkana Adelheid Z (v. Zandor Z). Voor Jan Van Dyck en Caramella van 't Vossenhof Z (v. Chellano Alpha Z) was er een vijfde plek. Katrijn Van Hoecke reed Next Funky de Muze (v. Elvis ter Putte) naar de zesde plaats. Timmerman werd ook nog zevende met Dakota de L'Ardrais (v. Urlevent du Bary). Marie Foulon klasseerde zich op de achtste plaats met Havane GP du Bois Madame.

Klik hier voor de uitslag.