Maar liefst 160.000 euro voor een hengstenveulen uit Fit For Fun

Fokkerij
26 sep 2021
Door Horseman Kristof

De Zangersheide Quality Auction van 25 september 2021 zal de geschiedenis ingaan als een wereldrecord brekende editie. De hoogste hamerprijs voor een veulen en de gemiddelde prijs van alle kavels samen in de veiling zijn ongekend! Hengstveulen Especial For Fun Z werd verkocht voor maar liefst 160.000,- euro. Gevolgd door Cartina JL Z als hoogst verkochte merrieveulen voor 135.000,- euro.

Als er ooit een avond was om nooit te vergeten dan was het zaterdagavond wel op Domein Zangersheide in Lanaken. De tweede veilingdag, gehouden tijdens het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses, was een nog groter succes dan de eerste veilingdag.

Zaterdagavond kwamen 38 veulens onder de hamer en noteerden een fenomenale gemiddelde prijs van 43,895 euro. De topbijdrager aan het gemiddelde was Especial For Fun Z, geboren uit Luciana Diniz' 1.70m springmerrie Fit for Fun. Het hengstveulen dat naar Duitsland werd verkocht, is verzekerd van een succesvolle pedigree met de combinatie van Eldorado van de Zeshoek en een moeder van For Pleasure. Net als de Rolex Grand prix winnaar in Aken van vorige week; Daniel Deusser's Killer Queen VDM en Max Kühner's Elektric Blue P die dit jaar de Rolex Grand Prix van de Dutch Masters in Den Bosch won.

 

 

Cartina JL Z (v. Carthago Z x Nabab de Reve), gefokt uit Jos Lansink's legendarische merrie Valentina van 't Heike, werd voor 135.000,- euro afgeslagen en vertrekt naar Zwitserland. De merrieveulens deden het over het algemeen zeer goed deze avond met een gemiddelde prijs van 52.571,43 euro. Het hengstveulens brachten een gemiddelde verkoopprijs op van 38.833,33 euro.

Gecombineerd over de twee veilingavonden is het veulen dat de top drie van bestverkochte kavels compleet maakt History JT Z. Het hengstveulen van Heartbreaker uit een Carthago Z-merrie is de volle broer van de Olympische hengst Hardrock Z en werd vrijdagavond voor 86.000 euro verkocht aan Zuid-Afrikaanse klanten.

De veulens hun nieuwe eigenaren komen van over de hele wereld. Zo ver weg als de Verenigde Staten van Amerika en dichter bij huis met meerdere veulens die in België blijven en anderen die vertrekken naar Brazilië, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Italië, Hongarije, Monaco, Nederland, Noorwegen, Denemarken, Polen, Rusland, en het Verenigd Koninkrijk.

Kijk op de veilingwebsite voor een overzicht van alle verkochte veulens: zangersheide.auction/

Bron: 
Zangersheide