Lara de Liedekerke zorgt voor Belgische overwinning in Strzegom

Eventing
04 mei 2021
Door Horseman Kristof

De Belgische eventingruiters hebben het voorbije weekend verschillende topprestaties neergezet op de "Strzegom Spring Open".

Regerend Belgisch kampioen Lara de Liedekerke-Meier won de CCI3*-L reeks met Cascaria V. De Liedekerke werd ook nog vierde met Hooney d'Arville. Voor Seppe Vilain en Lamparo V was er een derde plaats. Hugo Laschet klasseerde zich op een achtste plaats met Caitane van de Cumul Z. Zij deden één plek beter dan Senne Vervaecke en Jeno. Anne Van Dijck eindigde met Cooley Earl op plaats elf.

De Liedekerke loodste Oda naar een zesde plaats in de CCI2*-L competitie. In de CCI1*-Intro was er een zevende plek voor Karin Donckers met Oogappel de Muze. 

De CCI4*-L reeks leverde een knappe vierde plaats op voor Jasper Peeters en Jackass PK. Het duo verwees Lara de Liedekerke - Meier naar een vijfde plaats met Ducati d'Arville. Julien Despontin en Clever Man Waf namen de achtste plaats voor hun rekening. In de CCI4*-S reeks werd de Liedekerke ook nog achtste met Freya des Concessions.