Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme schitteren in de Grote Prijs van Rome

Jumping
28 mei 2023
Door Horseman Kristof

De Rolex Grand Prix van Rome leverde een topklassering op voor Koen Vereecke en de BWP Elite hengst Kasanova de la Pomme.

Deze vijf sterren CSIO Grote Prijs verliep in Rome over twee omlopen met daarin de hindernissen op een hoogte van 1m60 stonden gebouwd. Vijf combinaties wisten geen enkele springfout te maken en de snelste daarvan waren regerend Europees kampioen Andrie Thieme en DSP Chakaria (v. Chap 47). Jens Fredricson reed Markan Cosmopolit (v. Cohiba 1198) naar een tweede plaats. De derde plek ging naar Stephan de Freitas Barcha en Chevaux Primavera Montana Impergio Egipcio (v. Calvaro F.C.). Tim Gredley en de BWP'er Medoc de Toxandria (v. Der Senaat 111) werden vierde voor Jur Vrieling en Long John Silver 3 (v. Lasino).

Koen Vereecke kreeg met de BWP Elite hengst Kasanova de la Pomme (v. Bamako de Muze) een springfout in de eerste omloop. Dankzij een foutloze tweede ronde klasseerde het duo zich op een zesde plaats. Voor Pieter Devos was er een elfde plek met de BWP'er Nascar van 't Siamshof (v. Emilion).

Klik hier voor de uitslag.