Knallende €37.000 euro voor veilingtopper HorseSales.Auction

Fokkerij
03 okt 2022
Door Horseman Kristof

Ook de 4e editie van de HorseSales.Auction kon tijdens het huidige veulenveiling seizoen op grote belangstelling rekenen. Want van de 38 veulens vond 95% een nieuwe eigenaar tegen een gemiddelde prijs van €12.000 euro.

Opvallende uitschieters waren onder meer de voor €37.000 euro afgeslagen Chacco Blue dochter Chacco Chica RV Z (mv. Kassander vh Roosakker) en Exclusive Way Z (v. Emerald). Die als broer van Uricas van de Kattevennen voor €34.000 euro werd verkocht.

Dat HorseSales.Auction ook tijdens de vierde editie de cijfers op peil weet te houden is opvallend te noemen. Want na drie eerdere 2022 edities met verkooppercentages tussen de 95-100% en een gemiddelde prijs tussen de €12.000 en €13.500 lijkt de chemie tussen fokker en koper zeer geslaagd.

Ook in deze editie vertrok meer dan 80% de grens over. Waar Chacco Chica RV Z in Frankrijk met open armen opgewacht wordt. Voor de Chacco-Blue kleindochter uit Panama du Seigneur bleek de interesse uit Italie en Polen eveneens groot. Spannend was ook het biedduel rond de Emerald-zoon Exclusive Way Z. Die zijn naam als broer van Harrie Smolders zijn aanstromend vijfsterren talent Uricas van de Kattevennen eer aan doet. Hij zal voor €34.000 euro een Belgische sportstal gaan versterken.

Balouette RV Z kon voor €26.000 euro rekenen op Griekse belangstelling. Waar de Baloubet du Rouet kleindochter van Grand Prix merrie Ciske van Overis (v. Darco) naar alle waarschijnlijkheid alle sportieve kansen gaat krijgen. Over kansen gesproken. Die werden door een Zwitserse koper voor €18.500 euro verzilverd met het vastleggen van Champion of Optimus Z. Een Cumano uit de volle zus van Vagabond de la Pomme. Rond hetzelfde geld verhuizen Sorentina ACM van de Wolfshoeve, een Chacco Blue uit de 1m40 geklasseerde moeder van aangewezen KWPN hengst No Jokes CM. En Camilla RC van de Reeberg Z, een Conthargos uit de zus van Global-winnares Dalila de la Pomme naar Duitsland en Hongarije. Beiden brachten €18.000 euro op.

“Klinkende cijfers en opvallend veel terugkerende kopers”, laten organisatoren Chris de Heer en Harold Renken optekenen. “Geweldig om te ervaren dat we op het vertrouwen van zowel koper als inzender kunnen rekenen. Voor de fokker zetten we ons maximaal in om zijn of haar veulen zo goed mogelijk te promoten. En naar de kopers toe proberen we zoveel mogelijk informatie te voorzien. Dat die opzet slaagt via ons platform de HorseSales.Auction wordt enorm gewaardeerd.”

Wie deze ronde niet kon slagen hoeft niet lang te wachten. Want de finale editie van het 2022 veulenseizoen zal volgende week onthuld worden. En loopt van 20 – 23 oktober op www.horsesales.auction

Bron: 
Persbericht