Killer Queen VDM is de nummer één van de Hippomundo Ranking

Fokkerij
20 mrt 2020
Door Horseman Kristof

Sinds vorige week ligt overal ter wereld de competitie stil. Tijdens deze periode werpen we een blik op de verschillende Hippomundo rankings!

Het beste springpaard van 2020 is op dit moment de 10-jarige BWP merrie Killer Queen VDM (Eldorado van de Zeshoek x For Pleasure). Het fokproduct van Dirk Bruggeman en Ann Carpentier won met Stephex Stables ruiter Daniel Deusser de CSI5* Grote Prijs van Doha en later ook de eerste Global Champions Tour Grand Prix van het seizoen.

Foto: Dirk Bruggeman, Ann Carpentier en dochter Lisa

De Selle Francais ruin Victorio des Frotards (v. Barbarian) van Steve Guerdat staat op de tweede plaats. Zij wonnen begin dit jaar zowel de Wereldbeker manches van Basel als Bordeaux. Daarnaast schreven zij in Basel ook de GP op hun naam.
Op de derde plaats volgt de Westfaalse ruin Donatello 141 (v. Diarado) met Ashlee Bond. Het duo zegevierde begin deze maand tijdens de vijf sterren Grote Prijsin Wellington.

De BWP ambassadeur Eldorado van de Zeshoek levert niet alleen de nummer één, maar ook de nummer vier is een nakomeling van de Clinton zoon. Op die plaats zien we Max Kuhner met Elektric Blue P. 

De BWP hengst Faustino de Tili (v. Berlin), die als 7-jarige eindwinnaar werd van de STX cyclus met Tim Van Den Broeck, volgt op een vijfde plaats met Kristen Vanderveen. Faustino werd gefokt door Tiji Stables.

Nicola Philippaerts zijn BWP merrie Katanga vh Dingeshof (v. Cardento) van fokker Liliane Vermeulen - Van Es staat op een zevende plaats. De sBs merrie HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) vinden we op een negende plaats terug met McLain Ward. Zij werd bij N. Beaufort gefokt onder de naam Azur Garden's Horses.

Klik hier voor de volledige ranking.