Kampioenentitels voor Lente Dierickx en Karsten Van Es

Jumping
06 jun 2023
Door Horseman Kristof

Derde titel op rij voor Lente Dierickx en tweede op drie jaar tijd voor Karsten Van Es tijdens de HGVBB jeugdkampioenschappen bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek.

Tijdens de zevende editie van Jumping Horseman werden bij Stoeterij Mivaro de HGVBB jeugdkampioenschappen afgewerkt. Een 50-tal jeugdruiters verschenen er aan de start.

Na de eerste en tweede ronde op zaterdagvoormiddag hadden Xander Van Es (Junioren) en zijn broer Karsten Van Es (Scholieren) de leiding genomen. Zij begonnen op zondagnamiddag als leiders aan de finales, die over twee omlopen verliepen.

In de eerste finale ronde kreeg Xander Van Es een springfout met Impuls vd Heffinck, waardoor titelverdedigster Lente Dierickx opnieuw de leiding wist over te nemen. Met Leandro van den Ouden Eik (v. Epleaser van 't Heike) wist Dierickx een foutloze finale af te werken en zo voor het derde jaar op rij kampioen te worden bij de Junioren. Pia De Neys werd vice-kampioen met Pelee van de Meyl voor Xander Van Es. Julie Lamberts (Daytona LV Z) en Lars Van Rossem (Little Star d'Ysenbeek Z) volgden op plaatsen vier en vijf.

Karsten Van Es, die in 2021 ook al kampioen werd, was op geen enkele springfout te betrappen tijdens dit kampioenschap. Dankzij zijn twee foutloze finale omlopen mocht hij voor de tweede keer op drie jaar tijd de beker in ontvangst nemen. Hij rekende hiervoor op Gypsy Chip (v. Chippison). De zilveren medaille ging naar Louise De Vlieger met Une Etoile. Het brons was weggelegd voor thuisruiter Niels Van Rossem en Prima van Klapscheut Z. Mauro Stas (Calvaro Z) en Fien Massage (Krusader van Orchid's) werden vierde en vijfde.

Klik hier voor de uitslagen.