Jumping kalender 2023 is bekend

Jumping
07 dec 2022
Door Horseman Kristof

De Internationale High Level Events, de Internationale Jeugd events, de Belgische Kampioenschappen alsook de Low Level events van het eerste kwartaal voor het jaar 2023 waren reeds toegewezen in een eerste fase van de kalenderopbouw.

Vervolgens werd fase 2 toegekend, waar respectievelijk de nationale wedstrijden, de bekers en uiteindelijk de internationale Low Levels vanaf het 2e kwartaal werden aangevuld.

Met het oog op continuïteit, mooie wedstrijddagen en een gevarieerd aanbod, zijn we er wederom in geslaagd een mooie wedstrijdkalender samen te stellen.

We zijn nog volop bezig met het bijwerken van de bestaande formats (o.a de STX Gouden Laars, en Diamond Leagues) en doen in deze ganse herwerking ook’ de ronde van de provinciales’.

Primeur en nieuwkomer dit jaar is de Beker van België voor 4-,5- en 6-jarige paarden dat zal doorgaan in Wuustwezel.

Daarnaast kunnen onze ‘jonge’ paarden weer terecht op 12 STX Cyclus wedstrijden waarvan 8 manches in Vlaanderen en 4 in Wallonië.

Onze ‘jeugdige’ ruiters kunnen dan weer deelnemen aan 12 STX Gouden Laars wedstrijden plus de finale die zal plaatsvinden in Lier.

De ‘jonge’ hengsten kennen hun circuit als de Lannoo Belgian Stallion Competition, powered by Euro Horse en telt dit jaar opnieuw 3 wedstrijden en een finale.

De kalender wordt verder nog aangevuld met 14 Gold Leagues, 14 Silver Leagues (Paardensport Vlaanderen), 12 communautaire LEWB wedstrijden en de gebruikelijke kampioenschappen.

Begin van het Nieuwe Jaar informeren we over de vernieuwde formats.

Wij wensen jullie alvast veel succes toe en willen ook onze organisatoren bedanken voor hun inzet!

Klik hier voor de volledige kalender.

Bron: 
Paardensport Vlaanderen