Julie Van de Voorde wint goud op het Young Breeders Championship

Fokkerij
09 jul 2024
Door Horseman Kristof

BWP kwam het voorbije weekend aan de start met enkele jonge fokkers tijdens het Young Breeder Championship in Denemarken. Zij keerden huiswaarts met een gouden medaille dankzij Julie Van de Voorde.

Terugblik op een geslaagde deelname in enkele dagelijkse BLOG berichten van BWP:

Dag 1 – Young Breeders Championships

Het is zover! Na weken van voorbereidingen kon vandaag het échte werk beginnen. We reden gisteren samen vanuit België naar Stutteri Ask in Denemarken voor de International Young Breeders World Championships.

Onze eerste dag stond in het teken van studeren en de voorbereiding van de teampresentatie. We legden de laatste details aan de outfit van onze mascotte IQ Van het Steentje en zochten uit hoe we onze sponsors zoveel mogelijk in beeld zouden kunnen brengen.

Tussendoor maakten we kennis met de deelnemers van de andere teams en boden taxidiensten aan aan de andere stamboeken. Wanneer uiteindelijk alle teams volledig waren, kon de wedstrijd écht beginnen met de presentatie van de deelnemende teams. De concurrentie zal niet van de poes zijn, dat was meteen duidelijk maar onze act met IQ Van het Steentje en de camionnette van Stephex kreeg veel bijval.

Wie goed voorbereid is, moet niet lang nadenken over de antwoorden van een schriftelijke test! Julie en Aliki waren al na 10 minuten klaar, het werden nog 35 lange minuten stilzitten totdat de officiële tijd over was.

Op dag 2 worden we al om 7.30 op post verwacht! De junioren voor de test paard toiletteren, de senioren voor het exterieur beoordelen.

Dag 2 – Young Breeders Championships

In Denemarken is het vroeg licht en de Denen starten dus ook écht vroeg! We werden al om 6.45 aan het ontbijt verwacht zodat de Juniors om 7.30 konden beginnen aan de toilettage van hun paard. De Seniors gingen om 7.30 buiten aan de bak met de beoordeling exterieur.

Ondertussen sijpelden de scores van de theoretische test door en ontdekten we dat 4 van de 8 deelnemers een volledig correcte test hadden afgelegd! Al dat studeren heeft dus écht geloond.

De Seniors vervolgden de dag met de proef voorstellen aan de hand. Aliki en Fleur hadden geluk en kregen een tamelijk makkelijk paard om voor te stellen, maar Gaëtan en Sam hadden hun handen meer dan vol met de jonge paarden die zij moesten voorstellen. Geen erg, ze hebben dat professioneel aangepakt en kregen een meer dan verdiend dik applaus.

We hebben onze tweede dag afgerond met een groot verbroederingsspel én met de prijsuitreiking voor de test theorie.

Dag 3 – Young Breeders Championships

3e en laatste wedstrijddag op de Young Breeders Championships waarin we onze laatste proeven moesten afleggen: beoordelen vrijspringen en aan de hand voorstellen voor de junioren.

Wanneer alle scores waren samengeteld hebben we samen genoten van de supersfeer tijdens de price giving ceremony.

We wonnen … de trofee voor de beste voorstelling van de mascotte! Julie Van de Voorde won goud in de rubriek beoordelen vrijspringen! Samen met haar schitterende score op de theorie én met een mooie score op beoordelen exterieur kwam Julie uit op een 5e plaats in het totaal klassement bij de junioren. Bij de senioren behaalde Fleur Meevis een 4e plaats in de rubriek beoordelen vrijspringen en een 9e plek voor het beoordelen van het exterieur. We zijn ontzettend fier op deze mooie resultaten, dit smaakt naar meer!

Wat een fantastische ervaring! We waren een fijne ploeg en maakten ook buiten onze ploeg vrienden voor het leven