Jos Verlooy wint de Henders & Hazel trofee

Varia
20 jan 2021
Door Horseman Kristof

Dames in galajurken, mannen op hun best in smoking…. Equigala, nu reeds een begrip in de Belgische paardensport…. En ook dit jaar zou het Equigala plaatsvinden, voor de derde keer, op dezelfde exclusieve locatie, Docks Dome in Brussel.

Zolang er in 2020 nog een sprankeltje hoop was, hebben organisators Ludo Philippaerts, Wim Maenhaut en Stephan Detry alles uit de kast gehaald om hun geesteskind, het prachtige Equigala, te kunnen laten doorgaan, uiteindelijk stak Corona hier alsnog een stokje voor…
Jammer, maar niet gewanhoopt… Volgende jaar zijn ze er terug, sterker, mooier, spectaculairder en prestigieuzer dan ooit… “Beloofd,” zeiden ze…

Dat het gala, waarop de Equistars, de awards van de paardensport, worden uitgereikt, niet doorgaat, wil echter absoluut niet zeggen dat we het jaar 2020 niet afsluiten met een even mooie lijst aan winnaars, net zoals de afgelopen jaren.
Naast de bestaande rankings van KBRSF; de ranking eigenaars Jumping, de Henders & Hazel jumpingruiters ranking en de Cavalor Nations Cup Caps ranking, zag in 2020 ook een nieuwe ranking het daglicht: de ranking Mennen!

In deze categorie is vierspanmenner Glenn Geerts (69,00) de winnaar, gevolgd door Dries Degrieck (61,00), Tinne Bax (60,00), Laure Philippot (58,00) en Gilles Pirotte (56,00), die de top 5 afsluit.

Een kleine verrassing zien we toch wel in de ranking van de eigenaars jumping: hier stoot Devos Stables Team Philippaerts van de troon. T&L NV, Spits BVBA en Annelies Vorsselmans volgen aan de top van deze ranking!

De Cavalor Nations Cup Caps kende dit jaar jammer genoeg weinig verschuivingen. Omwille van de epidemiologische situatie in de wereld blijft in deze ranking bijna alles bij het oude. Zo blijft de Top 5 bestaan uit een erelijst van iconen uit de sport, met Ludo Philippaerts nog steeds op eenzame hoogte op nummer 1, gevolgd door Philippe Le Jeune, Stanny Van Paesschen, Dirk Demeersman en wijlen Eric Wauters. Op de negende plaats echter ligt Niels Bruynseels op de loer, klaar om zijn plaatsje in de Top 5 op te eisen.

En dan last but not least: de Henders & Hazel Ranking voor Jumpingruiters! Vorig jaar mocht Pieter Devos als allereerste de H&H-prijs in ontvangst nemen. Zou hij deze eerste plaats in de lijst kunnen behouden? Het werd een haasje-over spel tussen hem, Jos Verlooy en Niels Bruynseels… And the winner is: Jos Verlooy. Met 2932 punten haalt hij het van de nummer 2, Niels Bruynseels (2.403). De winnaar van vorig jaar, Pieter Devos, vinden we uiteindelijk terug op een derde plaats met 2.360 punten. Wilm Vermeir (2.349) op 4 en Gregory Wathelet (2.203) op vijf, staan eveneens in een uitstekende startpositie voor 2021. Jos Verlooy ontvangt weldra een salon van Henders & Hazel ter waarde van 4000 euro.
In een eerste reactie laat Jos weten heel verheugd te zijn met deze prijs. “Om in België, zo een sterk jumpingland, als meest constante ruiter uit de bus te komen, is toch wel een prestatie, en een motivatie om het in ’21 zo mogelijk nog beter te doen! Bovendien is dit een zeer welgekomen prijs, ik kocht net een nieuw appartement, dat ik trouwens al grotendeels door Henders & Hazel liet inrichten.’

Wij komen hier later nog uitgebreid op terug!

Felicitaties aan deze laureaten, en op naar een gezond en met sport overladen 2021!

Bron: 
KBRSF