Johan Hubrechts is "fokker van het jaar" bij het BWP Gewest Bocholt

Fokkerij
15 jan 2020
Door Horseman Kristof

Na de bijzonder gesmaakte uiteenzetting van Dr. Jan Spaas over stamceltherapie werden tijdens de algemene vergadering van het Gewest Bocholt  de verdienstelijke fokkers gehuldigd.

In totaal werden 13 fokkers gehuldigd binnen verschillende disciplines. De kampioenen van de fokkerijdag in Bocholt kwamen als eerste het podium op. Daarna kregen de nationale kampioenen een hartelijk en verdiend applaus.
Het gewest leverde vorig jaar 2 goedgekeurde hengsten en tenslotte kwamen de internationale sportpaarden aan bod.

Jelle Broekx fokte de BWP eventer Figaro van Broekxhof (v. Tauber van Kapelhof x Zamiro). Figaro is de hoogste genoteerde BWP eventer op de WBFSH ranking en staat op een 13° plaats. Paard van het jaar werd Jiva van’t Broekend   (v. Concorde x Non Stop), gefokt door Jan Linssen uit Kinrooi. Jiva staat op een mooie 119° plaats en wordt bereden door de topamazone Beezie Madden.

Tenslotte werden Johan Hubrechts en zijn gezin uitgebreid in de bloemen gezet en kreeg hij de trofee van Fokker van het jaar 2019. Hij kreeg de trofee op basis van de schitterende resultaten van zijn fokproduct Nina van het Scheefkasteel ( v Numero Uno ). Nina behaalde vorig jaar als 6 jarige niet minder dan 23 overwinningen op FEI erkende wedstrijden.
Een fantastische prestatie. Bovendien slaagde Johan er in met Tiamo van het Scheefkasteel de veilingtopper te leveren op de Belgian Foal Auction.
Tenslotte vermelden we graag dat Johan Hubrechts meer dan 15 internationale springpaarden heeft gefokt die  minimum 1,40m lopen of hebben gelopen.

Bron: 
Belgian Warmblood