Jeroen De Winter en Omano BC winnen eerste manche hengstencompetitie

Jumping
18 jan 2020
Door Horseman Kristof

Tijdens de tweede fase van de BWP hengstenkeuring werd in Lier de eerste manche van de Pavo hengstencompetitie afgewerkt!

Een vijftigtal hengsten kwamen aan de start in de reeks voor 6-jarigen. De beste van het deelnemersveld was de combinatie in vorm Jeroen De Winter en de BWP hengst Omano BC. Met de zoon van Cumano uit de Olympische merrie Sapphire sprong hij voor het oog van zijn Amerikaanse eigenares naar de overwinning. Het duo won vorige week ook al de Youngster Tour finale op de CSI in Oudsbergen.

Op de tweede plaats kregen we de voor Zangersheide goedgekeurde Cilanto XC Z (v. Chellsini Z) met Robin Van Thillo. Guy Beyers en de voor sBs goedgekeurde BWP hengst Of Passion van den Dael (v. For Passion d'Ive Z) eindigden op de derde plaats. Beyers kocht het fokproduct van Eric en Frederik Dekens tijdens de ET Auction in 2017.

Jan Vermeiren reed Airforce Sbk Z (v. Air Jodan Z) naar de vierde plaats. Voor Pieter Kenis was er met Cherkasy D Z (v. Comme il Faut) een vijfde plaats als laatste starter.

Klik hier voor de uitslag.