Jenny Ducoffre: "De vrachtwagen is klaar om zo weer te vertrekken"

Blog
20 mrt 2020
Door Maxine Van Molecot

Elke dag laten we iemand anders aan het woord over het coronavirus en hoe dit invloed heeft op het dagelijkse leven. Zo hadden we de groom van Bertram Allen in Wellington en de Italiaanse ruiter Neri Pieraccini al. Vandaag is het de beurt aan Jenny Ducoffre om te vertellen over hoe corona haar leven beïnvloedt momenteel.

Jenny is al jaar en dag de vaste groom van Jos Verlooy. Dagelijks staat ze in voor de verzorging van onder andere Caracas en Igor. Zo was ze er vorig jaar natuurlijk ook bij toen het Belgische team goud won en Jos individueel brons behaalde op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Natuurlijk zijn er nu geen wedstrijden meer en daarom vroegen we aan Jenny hoe het voor haar nu is om thuis te blijven.

"Ik denk dat er niet echt heel veel veranderd is voor ons. Misschien gebruiken we nu wel net iets meer ontsmettende handgel in plaats van zeep. We hebben veertig paarden onder het zadel, dit zijn allemaal wedstrijdpaarden. We zijn met zes ruiters en vier grooms. We hebben dus niet echt heel veel tijd om andere dingen te gaan doen. We maken paarden klaar voor de ruiters en alle andere dagelijkse taken houden ons eveneens bezig. Het is wel iets minder druk dan anders, dat geeft ons de tijd om net iets langer bezig te zijn met elk paard. De paarden blijven ook gewoon doorwerken, het is niet zo dat ze nu minder doen."

"Het is wel mijn plan om tegen eind volgende week alle paarden te scheren en te toiletteren. Ik heb mijn eigen zadelkamer, met bijna alleen materiaal voor de wedstrijden in. Die is dus altijd wel goed georganiseerd. Daarnaast zijn we wel begonnen met het magazijn van de dekens te organiseren. Daar zien we dat alles mooi is weggelegd en op maat gesorteerd is. Verder doen we niet echt iets dat we anders niet zouden doen."

"Ik ga nu elke dag met de fiets naar het werk. Jammergenoeg kunnen we nu dat er geen wedstrijden zijn niet van een normaal leven genieten. De vrachtwagen is wel al ingeladen met schavelingen, hooi, emmers en andere dingen die ik nodig heb op de wedstrijden. Ik ben dus zo weer klaar om te vertrekken."

"Op stal is het nu natuurlijk makkelijk voor iedereen om alles aan mij te komen vragen. Het is heel de tijd: 'Jenny... Jenny... Jenny?'