Halleluja voor Holger Hetzel’s veilingtopper Halleluja: 500.000 euro

Fokkerij
28 nov 2019
Door Horseman Kristof

"Ik ben ongelooflijk blij met het resultaat van de veiling. Deze heeft mijn eerdere verwachtingen veruit overtroffen." Kort voor middernacht Holger Hetzel, direct na zijn 15e Internationale Sport Horse Sales op zijn stal in Goch, tekent hij de balans op in een kring van aanwezige persvertegenwoordigers.

Negentien vijf- tot zevenjarige uitzonderlijke springtalenten werden voor een gemiddelde prijs van 195.000 euro geveild door veilingmeester Volker Raulf in aanwezigheid van zo’n 700 geïnteresseerde klanten en gasten. De prijstopper was de zesjarige Deens gefokte ruin met de passende naam Halleluja (Warrant x Pythagoras). De kleinzoon van de wereldberoemde springpaardenvererver Numero Uno werd voor exact 500.000 euro overgenomen door Ulli Horrig, waarmee Hetzel een zeer speciale relatie heeft. De Rheinlandse ondernemer was vele jaren geleden de eerste sponsor van Hetzel en heeft hem daarmee in staat gesteld de eerste stappen te zetten op weg naar internationale springsport.

Er was volop internationale belangstelling voor de negentien veilingpaarden. Naast kopers uit heel Duitsland kwamen er klanten uit Koeweit, Nederland en de Verenigde Staten naar het evenement. Ook de 18-jarige Alexia Apostolescu uit Roemenië, die een week eerder de CSI2* Grote Prijs won tijdens de finale van de Global Champions Tour in Praag, 's werelds meest prestigieuze springconcours, vond wat zij zocht. De voormalige nationale basketbalspeelster kocht twee paarden op de veiling. Voor 260.000 euro verwierf ze de zevenjarige Sugar Boy (Contendro Boy I x Valentino) en voor 190.000 euro kreeg ze de vijfjarige Holsteiner So Beautiful (Connor x Calido I) in handen.

Maar liefst dertien paarden werden voor 100.000 euro en meer verkocht. Daaronder What a Man (Ogano Sitte x Voltaire) voor 470.000 euro, Adrenalin (Casall x Heartbreaker) voor 420.000 euro), Dark Grey (Diacasall x Grossadmiral) voor 360.000 euro en Bellissima (Vivant van de Heffinck x Cento) voor 250.000 euro.

Bron: 
Persbericht Wendy Scholten