Gudrun Patteet: "Kashmira Z is abnormaal snel in barrages"

Blog
25 nov 2020
Door Horseman Kristof

Toen we maandag op social media het Belgisch Team voor de CSIO3* in Vejer aankondigden, bleven de enthousiaste reacties niet lang uit.
‘Girl Power!’ was een van de slagzinnen die al gauw onder de facebookpost verscheen!

En inderdaad, er zal heel wat vrouwelijk schoon aan de start staan van de Nations Cup proef, die vrijdag verreden wordt.

Gudrun Patteet en Céline Schoonbroodt zullen deel uitmaken van Team Belgium, samen met hun mannelijke collega’s, Nicola Philippaerts en Grégory Wathelet.  Zoé Conter neemt dan weer deel als individuele ruiter voor België.  Nog wat extra girl power komt er van Chef d’équipe, Fabienne Daigneux-Lange, Belgische jumping coryfee bij uitstek.

Omdat we de beide dames van het team allang niet meer aan jullie hoeven voor te stellen, vroegen we hen om ons iets meer te vertellen over de paarden die zij zullen inzetten voor de landenprijs.

“Sea Coast Kashmira Z is een 10-jarige merrie uit Kashmir van Schuttershof x Libero. Op stal kennen we haar echter als ‘Sonja’.
Ik rij Kashmira nu een jaar, en voordien heeft Andres Vereecke haar tot 1.45m niveau gebracht .
Ze is een klein paardje met een groot hart en veel persoonlijkheid. Ze gaat heel veel op de wei, liefst dag en nacht, dan is ze veel aangenamer om mee te werken.

Dressuur is niet de favoriete bezigheid van Kashmira, ze heeft heel veel bloed onder het zadel maar is heel rustig in de omgang .
Ze is heel speciaal voor mij, ik ken geen enkel ander paard dat zo graag geknuffeld wordt als zij, ze is echt een heel lief knuffelbeertje .
Maar het is ook een echte merrie en vaak moet ik met haar echt compromissen sluiten, zodat ik net genoeg controle heb en zij toch nog een goede en krachtige sprong kan nemen.
Ze is abnormaal snel in barrages, maar als ik haar energie kan doseren kan ze heel ver geraken.
Een werkpuntje van Kashmira is dat ze af en toe nog niet helemaal op haar gemak is in de inrijpistes. Daardoor bouwt ze te veel spanning op die ook in het parcours nog aanwezig is, maar we zijn op de goede weg en ik denk eerlijk gezegd dat we samen nog maar halfweg zijn in onze evolutie. Ze heeft al heel veel bijgeleerd en we zijn al goed op elkaar ingespeeld, maar ik denk dat we samen nog beter gaan kunnen in de toekomst !”

Bron: 
KBRSF