Gregory Wathelet houdt Stef Bossaerts van tweede BK titel op rij

Jumping
18 aug 2019
Door Horseman Kristof

In Gesves kennen we nu alle kampioenen bij de jonge springpaarden! Het laatste kampioenschap dat zonet werd afgewerkt was dat voor 7-jarigen!

Na regen komt zonneschijn, zo ook in Gesves! Het kampioenschap voor 7-jarigen werd onder een stralende zon en grote belangstelling verreden! Het publiek zag zes combinaties terugkomen voor de barrage.

De Belgische kampioenen combinatie van 2018 bij de 6-jarigen mocht in die barrage de spits afbijten. Stef Bossaerts reed zijn BWP ruin Mr. Jones (v. I'm Special de Muze) foutloos door de finish in een tijd van 39:44 seconden.
Het was tot de voorlaatste starter, Gregory Wathelet, wachten op een betere tijd. Wathelet sprong met Argentina de la Marchette (v. Acajou de la Marchette) naar de titel van kampioen in een tijd van 38:07 seconden. Cyril Cools en Che de Kezeg Z (v. Carembar de Muze) zijn goed voor de bronzen medaille.

Op de vierde plaats zagen we Robinson Maupiler met Cornettina du Paradis (v. Cornet Obolensky). De vijfde plaats is voor Michael Joly en Dicaprio Z (v. Diamant de Semilly).

Klik hier voor de uitslag.