GP-winst voor Housen en de Azevedo

Jumping
16 apr 2021
Door Horseman Kristof

In het Sentower Park werden vandaag de Grote Prijzen bij de jeugd afgewerkt. In twee van de vier Grote Prijzen kregen we een Belgische winnaar.

Alexander Housen won de Grote Prijs voor Young Riders (1m45). Hij rekende hiervoor op de 9-jarige Casall zoon Casillas van de Helle. Maartje Verberckmoes en haar hengst Guidam's Willow The Second (v. Willow) behaalden een zesde plaats. Op een negende plaats zagen we Camille Demolie met Chin Chesta (v. Chin Champ).

Bij de Junioren (1m40) kregen we een volledige Belgische top drie. De overwinning was weggelegd voor Luiz Felipe Neto de Azevedo en de Chacco Blue zoon Chacito. Tristan Guisson en Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve) werden tweede voor Bart Jay Junior Vandecasteele en Kadee van het Heikanthof. Anthony Philippaerts reed Jango S naar een vijfde plaats. Emilia Housen moest vrede nemen met een zevende plaats met Noukie Z. Plaatsen negen en tien waren voor Rik Nauta (Limestone Grey) en Evelyne Putters (Hector).

De Children Grand Prix (1m25) leverde een negende plaats op voor Jules Denutte en Halinka. Loris Dubuisson en Gloria de Profondrieux klasseerden zich op een tiende plaats. In de 1m30 hoge Pony GP was er een derde plaats voor Vic De Plecker en Orchid's Anucia. Belgisch kampioen Laure Tijskens eindigde met Navayo op een vierde plaats. 

Klik hier voor de uitslagen.