GLOCK’s Zonik overleden

Dressuur
17 jul 2021
Door Horseman Kristof

De dertienjarige erkende KWPN-hengst GLOCK’s Zonik (Blue Hors Zack uit Romanik van Romanov Blue Hors, fokker Straight Horse APS uit Alleroed) is overleden. Team GLOCK liet de hengst inslapen nadat hij ernstige complicaties op liep na een operatie.

Team GLOCK schrijft “Het is zo onwerkelijk. We zijn diep in shock, vol verdriet en afschuw. We hebben onze geweldige hengst verloren, deze uitzonderlijke vader, onze sportpartner: GLOCK's Zonik. Hij was onze paardenvriend en tegelijkertijd een van onze belangrijkste fok- en wedstrijdhengsten.”

Operatie
GLOCK’s Zonik werd kort voor CHIO Rotterdam kreupel en er werd na grondig onderzoek een blessure aan de hoef geconstateerd. De hengst werd in Duitsland geopereerd bij een gerenommeerde paardenkliniek. Op 13 juli 2021 vond de operatie plaats aan de hoef van GLOCK's Zonik. De operatie verliep voorspoedig, maar in de recovery brak Zonik beide achterbenen. Team GLOCK heeft besloten om hem uit zijn lijden te verlossen.  

Olympische longlist
De hengst werd eerder uitgebracht door Edward Gal waarna Hans Peter Minderhoud dit jaar de hengst ging rijden. De combinatie stond op de Olympische longlist totdat de hengst geblesseerd raakte.

Bron: 
KWPN