Glenn Geerts en Dries Degrieck krijgen een wildcard voor Mechelen

Overige sport
30 okt 2020
Door Horseman Kristof

Naar aanleiding van dit kleine lichtpuntje voor beide menners, in een jaar van vooral bang afwachten en teleurstellingen, spraken we met Glenn Geerts.

Een wildcard voor de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen… Durf jij hier nog enthousiast over te zijn?
” 
Zeker, we moeten positief blijven. Dit jaar blijft natuurlijk ook die onzekerheid in onze hoofden steken, en die zal pas verdwijnen eenmaal we ter plaatse zijn. Maar anderzijds verheug ik me er enorm op dat ik voor de negende keer zal kunnen deelnemen in Mechelen.  Dat de wedstrijd dit jaar in het Azelhof in Lier zal doorgaan, is prima voor mij. De Nekkerhal blijft natuurlijk een speciale, bijna mythische plek voor elke paardensportliefhebber, maar ik ben vooral dankbaar dat er met Lier zo een waardig alternatief gevonden werd in deze moeilijke tijden.
Ik ken Azelhof natuurlijk wel als bezoeker, maar ben er nog nooit met een span geweest. Dat wordt dus een extra uitdaging!”

Wanneer reed je dit jaar jouw laatste wedstrijd?
“Met mijn indoorspan reed ik nog de Wereldbekerfinale in Bordeaux in februari, en een showproef in Flanders Horse Expo in Gent. Mijn outdoorspan heeft het meeste geleden onder de hele situatie. Met hen heb ik deze zomer slechts aan een wedstrijd kunnen deelnemen.”

Kan je op die manier nog gemotiveerd blijven?
“Dat gaat echt met ups en downs.  Er zijn zo van die dagen dat ik eraan denk om al mijn paarden gewoon op de wei te zetten…. Maar dat duurt meestal niet lang.  Ik train mijn paarden ook niet hard voorlopig, laat ons zeggen dat ik hen in beweging houd. Mijn paarden pieken momenteel nog niet. Ik ben ook later begonnen met het trainen van mijn indoorspan dit jaar, ik werk hen ondertussen al twee weken intensief met oog op de Wereldbekerwedstrijd van Genève binnen 3 weken.”

Geen wedstrijden betekent ook, veel minder collega’s tegen het lijf lopen. Heb jij veel contact met jouw ploegmaat, Dries Degrieck?
” Ja hoor, we hebben elkaar al sinds de zomer niet meer gezien, maar praten wekelijks minstens een keer met elkaar, over de paarden, maar evengoed over zaken of persoonlijke onderwerpen.  Ook met Edouard Simonet onderhoud ik trouwens het contact.”

Als alles goed gaat, waar zien we jou dan de komende tijd nog aan het werk?
” Zoals gezegd staat de wereldbekerwedstrijd van Genève nu als eerste op de agenda, gevolgd door Mechelen en Leipzig begin volgend jaar.  Ik mag natuurlijk niet te vroeg juichen, maar als de finale in Bordeaux door kan gaan, dan ben ik daar ook al zeker van een plaats. Omwille van de Coronacrisis konden de selecties namelijk niet doorgaan zoals gepland, en heeft men beslist dezelfde zes menners als vorig jaar aan de start te laten komen!”

Zonder publiek…
” Ja, voor mij is publiek een zeer belangrijke factor. De druk die er vanuit het publiek komt om net iets beter te presteren, de sensatie, de kick,…. Dat is een groot deel van onze sport. Het zal dus even wennen zijn… Maar dat neem ik er graag bij, ik staat te popelen om nog eens met mijn paarden naar buiten te kunnen komen!”

Bron: 
KBRSF