Geen Groentenjumping in Paasperiode, wel een zomer editie

Jumping
18 mrt 2020
Door Horseman Kristof

Geen Groentenjumping in Paasperiode, we maken ons op voor een zomer-editie.

De laatste weken hebben we nooit meer naar het nieuws gekeken dan nu. We hebben gewikt, gewogen,  getwijfeld,  …   

Er kwam uiteraard het verbod tot organisatie van jumpingwedstrijden en uitbaten van horeca tot en met 3 april 2020. De tent was al in opbouw op dat moment. Na het uitvaardigen van deze maatregel, is enkel de tent nog winddicht geplaatst, uit veiligheid.

Even werd nog gehoopt dat de toestand snel zou beteren, en we zouden op 3 april beslissen om dan evt nog op te bouwen naar de 2 laatste weekends, ipv de 4 voorziene weekends. Dan zouden we nog het Paasweekend kunnen inrichten, en we hoopten ook nog op de Drédag van 19 april.

Heel wat telefoons en mails later, hebben we toch een knoop moeten doorhakken. Als we de toestanden in China en Italië kunnen opvolgen, dan vrezen we alleen maar waar we hier in België voor staan. We moeten onze verantwoordelijkheid opnemen, temeer daar de specialisten denken dat de piek in België misschien pas begin mei zal zijn.

Dan moeten we niet het risico gaan zoeken, om grote groepen mensen bij elkaar te brengen. De beslissing is genomen om geen inrichting te doen van de Groentenjumping in de maand april 2020. Zeker zullen we in de maand juli een zomer – editie van de Groentenjumping houden. Alle trofeeën, erelinten,… waren ook al aangekocht, en zouden we toch graag dit jaar ook uitdelen … We weten dat niet enkel de Katelijnenaars uitkijken naar onze organisatie, maar ook heel wat ruiters. Jong en oud… Die laten we niet graag in de kou staan.

Bron: 
Groentenjumping