Flore De Winne op één en twee tijdens eerste BK-ronde

Dressuur
14 aug 2019
Door Horseman Kristof

Deze week staat niet alleen het Belgisch kampioenschap voor jonge springpaarden op het programma, maar ook het BK voor jonge dressuur paarden!

De eerste ronde bij de 4-jarigen werd gewonnen door Domien Michiels en Panthero van de Vogelzang. Michiels pakte afgelopen zaterdag nog een bronzen medaille op het BK bij de senioren. Sam Luyten en Firenze eindigden op de tweede plaats. De derde plaats was voor Tahnee Waelkens en Kumani ADQ.

Bij de 5-jarigen won Katrien Verreet met Oblix van de Kempenhoeve voor Flore De Winne en WinHorses Flynn. Op de derde plaats kregen we Pieter Vermeire met Iron Man. 
Nick Van Laer was de beste bij de 6-jarigen met Conan Di Fonte Abeti. Nils Debo (His Romance) en Shana De Ben (Ivanow) werden tweede en derde. De reeks voor 7-jarigen werd gewonnen door Flore De Winne en Mac Donovan.

Mariette Withages na deze eerste dag: “Ik vind de kwaliteit van de jonge paarden ieder jaar beter! We hadden dit jaar een nieuw selectietraject voor de jonge paarden in aanloop van het WK in Ermelo, en dat werkt goed. We kregen totaal geen klachten. Vergeet niet dat het moeilijk is voor ons om tegen die geweldige machines van onze noorderburen te concurreren (Nederland, Duitsland, Denemarken). Maar onze ruiters hebben goede prestaties gezet in Ermelo en dat zet zich voort in wat we op deze 1ste dag van het Kampioenschap hebben gezien. De paarden die naar Ermelo zijn geweest en die hier ook aan de start kwamen, kregen hier zowat dezelfde punten als daar, wat het bewijs is van een constante. Ik hoop dat het succes van het systeem van de selectie voor het WK een aanmoediging is voor wat wij hier in België met de paarden doen.”

Klik hier voor de uitslagen.