Euro Horse is nu voor 100 % eigenaar van Nixon van 't Meulenhof

Transfer
15 nov 2021
Door Horseman Kristof

Axel Verlooy verzekert Nixon van 't Meulenhof voor het Belgische springteam én de Belgische fokkerij!

Na de Youngster Tour in Aken en de topprestatie in de CSI2* Grand Prix in Lier begin deze maand, was er veel vraag naar de voor BWP goedgekeurde Nixon van 't Meulenhof (v. Denzel van 't Meulenhof).

Naar aanleiding daarvan heeft Axel Verlooy beslist om zijn mede-eigenaar Jimmy Vermeulen van fokkerij van 't Meulenhof uit te kopen. Hiermee verzekert Euro Horse de talentvolle hengst voor het Belgische springteam met Jos Verlooy en de Belgische fokkerij.

Nixon van 't Meulenhof kreeg zijn opleiding als jong paard van Jeroen De Winter. Nadien nam Harrie Smolders plaats in het zadel. Het duo sprong begin dit jaar succesvol hun eerste vier sterren concours op 1m50 niveau. Sinds begin november zien we het fokproduct van Mariette Van Lombergen aan het werk met Belgisch kampioen Jos Verlooy. Tijdens hun eerste wedstrijd op de CSI2* in Lier behaalden zij meteen een vijfde plaats in de Grote Prijs.

In 2019 won Nixon de BWP Stallion Award als jonge hengst met de meest ingeschreven nakomelingen bij BWP. Van Nixon werden er intussen al verschillende nakomelingen goedgekeurd voor de dekdienst.