Elke Appeltans en Celine Swinnen winnen in Limburg de LRV kampioenschappen

DressuurJumping
25 sep 2019
Door Horseman Kristof

Wat een knappe prestatie van Elke Appeltans (LRV Lummen)!  Ze was met Diva Z (v. Dicasi 2) een halve seconde sneller dan de ervaren Luc Geerts (LRV Overpelt) met Kabisto (v. Ogano Sitte) in de barrage van het Provinciaal Kampioenschap in Hechtel Eksel waarvoor vijf kandidaten zich konden plaatsen.

Nationaal kampioen Steven Konings (LRV Riksingen) en Egupardie (v. Zirocco Blue VDL) bleef ook foutloos in de barrage maar was twee seconden trager dan het leidersduo. Ruben Houben (LRV Guigoven) en No Nonsens van Visa Versa Z (v. Nonstop) behaalden een vierde plaats voor Danny Loos (LRV Overpelt) met Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rêve).

Leen Geysen (LRV Stevoort) pakte goud en zilver in de klasse Midden. Ze won met Lukito v/h Yzeren Lindenhof (v. Heros v/h Ijzeren Lindenhof) en reed naar plaats twee Let’s Go v/h yzeren Lindenhof (Heros v/h Ijzeren Lindenhof). Jasper Schepers (LRV Meldert) en de zesjarige Nel van ’t Geyzeven (v. Cumthago). Ronald Steegmans (LRV Vechmaal) en Mochito van de Heide (v. Carabas vd Wateringhoeve) sprongen naar goud in de klasse Licht.

Individuele dressuur 

Net zoals Leen Geysen een gouden en zilveren medaille behaalde, deed ook thuisamazone Celine Swinnen dat. Celine won de hoogste dressuurklasse ZZ met Fiere van de Zittart (v. Sierappel) en reed naar plaats twee met Hydro Hoendrikerveld (v. Nonstop). De veelzijdige combinatie Dirk Smeets – Icarus de Casmir (Casmir Z) van LRV Riksingen reden naar de derde plaats. In de klasse Zwaar was het provinciale goud voor Luc Janssen (LRV Grote Brogel) met Ibelim (v. Nonstop).

Groepsdressuur

In de hoogste klasse ZA van de groepsdressuur heeft LRV Meldert al een tijdje een monopolie binnen LRV Limburg. In de klasse Zwaar B ging de overwinning naar LRV Peer. In de hoogste reeks voor viertallen was het goud eveneens voor LRV Peer.

Bron: 
LRV