EHS ontvangt CEIV Live Animal Certificering

Varia
27 mrt 2023
Door Horseman Kristof

We zijn trots om aan te kondigen dat European Horse Services (EHS) als eerste paardentransporteur ter wereld de IATA CEIV-Live Animals Certificering voor uitmuntende kwaliteit heeft ontvangen. Deze certificering versterkt het engagement van het bedrijf om de hoogste normen op gebied van dierenwelzijn, veiligheid en zorg te hanteren.

EHS is een toonaangevend paardentransportbedrijf gevestigd in België, in het hart van Europa. We hebben meer dan 30 jaar ervaring in het zorgen voor en vervoeren van paarden over de hele wereld. Met deze certificering garandeert EHS dat het transport van uw paard volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden zal verlopen. Het vervoeren van paarden is niet alleen onze taak, het is ook onze passie.

Filip Vande Cappelle, oprichter van EHS: "Als het gaat om het welzijn van paarden, vinden wij dat er geen compromissen mogelijk zijn; alleen het beste is goed genoeg. De veiligheid en het welzijn van de passagiers die wij vervoeren, is altijd onze grootste prioriteit geweest. Daarom hebben we besloten om deel te nemen aan het CEIV Live Animals-certificeringsprogramma van IATA. Het heeft ons geholpen om onze normen en procedures naar een hoger niveau te tillen, wat ten goede zal komen aan de viervoetige vrienden die we vervoeren.”
 
IATA: “Wij feliciteren EHS bij het behalen van de CEIV Live Animals Certificering. Deze audit bevestigd dat EHS voldoet aan de toepasselijke normen, voorschriften en richtlijnen met betrekking tot hun faciliteiten, apparatuur, handelingen en personeel. De EHS klanten kunnen erop vertrouwen dat hun kostbare vracht onder veilige en gezonde omstandigheden wordt vervoerd” Brendan Sullivan, IATA’s global Head of Cargo.

Het Certificate of Excellence for Independent Validators (CEIV) Live Animals is een programma ontwikkeld door IATA om ervoor te zorgen dat het transport van levende dieren per vliegtuig op een humane en ethische wijze doorgaat. Het is een wereldwijd erkend certificeringsprogramma dat de normen stelt voor dierenwelzijn vóór, tijdens en na het vluchttransport.