Dinky Toy van de Kranenburg versterkt het STX team

Transfer
01 jul 2019
Door Horseman Kristof

De voorbije twee weken zagen we Stephex Stables ruiter Lorenzo de Luca op Knokke Hippique aan het werk met een nieuwe aanwinst! Hij debuteerde er met de 10-jarige sBs ruin Dinky Toy van de Kranenburg (v. Ugano Sitte)!

Amel Benoot, zaakvoerder van Stal De Braembeier kocht Dinky Toy van de Kranenburg rechtstreeks als 3 jarige van de fokker. Bij Stal De Braembeier werd hij goedgekeurd als dekhengst voor het AES en werd hij door Stal De Braembeier opgeleid. Als 7 jarige liet Stal De Braembeier Dinky Toy verder opleiden en internationaal uitbrengen door Stephan Verschuere tot op 1.50m niveau (laatste wedstrijd was CSI3* Lummen 2017 – GP 1.50)

In 2017 werd hij verkocht naar Mauricio Ruiz die hem succesvol uitbracht op vier en vijfsterren niveau met verschillende klasseringen. Gezien Mauricio geen ambities had om met een hengst op te treden liet hij hem kort na zijn aankoop castreren. De resultaten van Mauricio Ruiz resulteerden uiteindelijk in een selectie voor de WEG, maar hij mocht niet starten van de bondscoach omwille van politieke/economische redenen.

Mauricio Ruiz verkocht een drietal weken terug Dinky Toy van de Kranenburg naar Stephex Stables waar hij uitgebracht wordt door niemand minder dan Lorenzo de Luca. 

De eerste nakomelingen die Stal De Braembeier fokte met Dinky Toy van de Kranenburg lijken veelbelovend te zijn. Zo sprong onder andere D Toy Toy van de Braembeier Z (Dinky Toy van de Kranenburg x Darius v/d Hermitage) naar een tweede plaats tijdens het vrijspringen in Mechelen bij de merrie’s editie 2018.

Stal De Braembeier beschikt op heden als enigste over een beperkte hoeveelheid uiterst kwalitatief diepvriessperma van Dinky Toy van de Kranenburg.

Meer info voor sperma: 

www.staldebraembeier.be

Amel Benoot: +32 498 33 28 39

https://www.facebook.com/staldebraembeier/