Designed by Bull's Eye Z wint eerste digitale veulenkeuring

Fokkerij
03 jun 2020
Door Horseman Kristof

De voorbije weken organiseerden de Jonge Fokkers, bekend als organisator van het vrijspringen op 11 november in Ternat, een online veulenkeuring.

Twaalf veulens, allen geboren voor 1 mei, werden door juryleden Johan Bijloos en Joris Sammels "thuis vanuit hun kot" beoordeeld. Het ging hier enkel over veulens van de Jonge Fokkers hun leden. Van elk veulen stond er een video en foto op de Facebookpagina

Bij zowel Bijloos als Sammels stond Designed by Bull's Eye Z (Dominator 2000 Z x Kassander van 't Roosakker) op de eerste plaats. Het fokproduct van Mathias Ockerman en Jessie Symons zit intussen in de online veiling van ET Auction. 

"We hebben de moeder Karadja Heureka als 3-jarige bij Luc Henry gekocht. Hij had zowel de moeder als grootmoeder. Grootmoeder Liscalgot werd in 2002 Wereldkampioen met de Ier Dermott Lennon. Een jaar eerder pakten zij teamgoud op het Europees kampioenschap. Karadja haar moeder Calgot Valent heeft in de STX cyclus gelopen met Melanie Gelin en werd nadien ingezet in de fokkerij nadat Liscalgot is komen te overlijden." aldus Mathias Ockerman.

"Moeder Karadja sprak ons aan wegens haar interessante pedigree en haar kwaliteiten in het vrijspringen. Dat in combinatie met Kassander van 't Roosakker en Dominator, twee toppers van Zangersheide, leek ons een goede match." blikt Jessie Symons terug op hun keuze.

Joris Sammels: "Dit is een mooi, goed ontwikkeld en langgelijnd veulen. Had de beste bovenbouw met goede halsaanzetting en ruimte in de galop."

Johan Bijloos: "Fors ontwikkeld veulen met veel lengte en ruimte. Mocht iets sterker zijn in de lendepartij. Maar door zijn uitstraling en algemeen beeld voor mij de winnaar."

 

 

De tweede plaats is voor Herbie 53 VV Z (Heartbreaker x Chacco Blue) van fokker Evelyne Van Vreckom. Zij fokte fokte Herbie uit haar kampioenen merrie Kerbie VV, die als 4-jarige kampioen van België werd. 

Erik en Frederik Dekens leverden de nummer drie met Ursa van den Dael (Sea Coast Chaiton F Z x I Am Moerhoeve's Star). Ursa haar moeder is Parise van den Dael die vorig jaar Belgisch kampioen werd bij de 4-jarigen en de finale van de HGVBB jonge paarden competitie won. Parise won als 3-jarige ook het vrijspringen in Ternat. Ursa werd intussen verkocht aan Marc en Kristof De Pauw.

Marko van Spieveld zijn nakomelingen Un Deux Trois P en Unesco P werden vierde en vijfde. Zij werden gefokt door Bert Panneels.

Volledige uitslag: