De Sutter Naturally: "Elk type paard op de juiste soort weide"

Promo
01 apr 2019
Door Horseman Kristof

Er bestaan verschillende types paarden, maar ook verschillende soorten weides. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten weide en voor welke paarden deze geschikt zijn. In het gamma van De Sutter Naturally vind je voor elke soort weide een ideale weideomheining en bijpassende weidepoort.

Paddock
Een paddock is de perfecte buitenomgeving voor sportpaarden. De ideale paddock meet ongeveer twintig op dertig meter. Dit laat de paarden toe om rustig rond te lopen. Wel kunnen ze niet springen, waardoor het risico op eventuele blessures beperkt blijft.

Rust paddock
Een rust paddock is meer dan de helft kleiner dan een gewone paddock. Zo bedragen de afmetingen ongeveer 15 op 7 meter. De beperkte oppervlakte dwingt de paarden tot rust. Ze kunnen perfect rustig rondstappen, maar niet lopen. Een rust paddock is ideaal voor paarden die herstellen van een blessure.

Opfok- en hooiweide
Vanaf 50 are (halve hectare) kan een weide dienen als opfok- en hooiweide. Deze soort weides zijn ideaal voor merries zodat ze met hun veulens kunnen grazen. Deze grotere weides raden we wel af voor sportpaarden. In grote weides raken sportpaarden soms overmoedig, waardoor ze een groter risico lopen om zich te blesseren. 

Voor de ideale weide om twee paarden te laten grazen, reken je best op één hectare oppervlakte. Op die manier hebben de dieren voldoende ruimte, zijn er genoeg begrazingsmogelijkheden en hebben ze elkaar voor sociaal contact.

Ontdek onze verschillende types weideomheiningen.

Wij komen vrijblijvend langs en geven advies op maat voor de beste weideomheining.