Christian Ahlmann en Querido VG winnen goud bij de 5-jarigen

Jumping
26 sep 2021
Door Horseman Kristof

Op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken werd vanochtend de eerste van drie finales afgewerkt. BWP was meteen de grote winnaar met zowel goud als zilver bij de 5-jarigen.

De finale voor 5-jarige springpaarden stond gebouwd op een hoogte van 1m30. Na de basisomloop wisten zestien combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarbij zagen we twee Belgische springruiters en zes Belgische springpaarden.

Na een spannende barrage ging de titel van wereldkampioen naar Christian Ahlmann en de BWP hengst Querido VG (v. Dominator 2000 Z). Het fokproduct van Alois Van Gorp werd door Stoeterij Zangersheide aangekocht tijdens de BWP Top Stallion Auction. Hij is een halfbroer van de voor BWP goedgekeurde hengst Leandro VG. 

Het zilver is voor Arnaud Gaublomme en de BWP'er Quabriolet van het Bildeken (v. Anakin van Schuttershof). Vorige maand werd het duo ook al vice-Belgisch kampioen in Gesves. Van het Bildeken is de fokkerij van de familie Gaublomme. De derde plaats gaat naar de Nederlandse amazone Nicole Eggens met de KWPN'er Loharna-P (v. Carrera VDL).

Katrijn Van Hoecke klasseerde zich op een tiende plaats met de Zangersheide ruin Morice F Z, een zoon van Mosito van het Hellehof uit de fokkerij van Kelly Fioole.

Klik hier voor de uitslag.