Charlotte Fry wint goud in de Grand Prix Special

Dressuur
09 aug 2022
Door Horseman Kristof

Op het Wereldkampioenschap in Herning heeft de Britse amazone Charlotte Fry goud behaald in de Grand Prix Special. KWPN leverde zowel de gouden als bronzen medaille winnaars.

Met een score van 82,508 % won Charlotte Fry goud in de Grand Prix Special. Bij zes van de zeven jury's stond zij op de eerste positie met de 11-jarige KWPN'er Glamourdale (v. Lord Leatherdale). De Deense amazone Cathrine Laudrup-Dufour won zilver met de 10-jarige Vamos (v. Vitalis). De jury's beloonde hun optreden met 81,322 %. Het brons ging naar de Nederlandse amazone Dinja van Liere met de 10-jarige KWPN hengst Hermes (v. Easy Game). Zij behaalden een score van 79,407 %.

Belgisch kampioene Larissa Pauluis reed First-Step Valentin (v. Vitalis) naar een score van 71,353 %, wat hen een 27ste plaats opleverde.

De top 21 wist zich te plaatsen voor de Freestyle die woensdag op het programma staat.