BWP'er Powerpoint de Tamise gaat door naar finale WK jonge paarden Verden

Dressuur
27 aug 2021
Door Horseman Kristof

Is het al een keer gebeurd? Een BWP-geboren dressuurpaard in de finale van het WK jonge dressuurpaarden? Nog niet vaak in ieder geval.

Wij zijn dus heel erg trots op de prestaties van de Duitse Andrea Winkeler met Powerpoint de Tamise! Het duo scoorde in Verden bij de 6-jarigen 82.400% en plaatste zich zo voor de finale. Powerpoint werd geboren bij Wouter Dierickx en Kara Bosman en maakte nog deel uit van het BWP Dressuurkader. Het is een zoon van Dark President x Sandro Song.
Bij de 6-jarigen zagen we ook de BWP’er Parodie Ter Dolen aan het werk. Deze Fuersten-Look X Di Caprio komt met Charlotte Chalvignac uit onder Franse vlag. Dirk Borghijs fokte dit paard. Parodie scoorde 77.200% in de kwalificatie en werd in de kleine finale 24ste (74.400%).
Onze landgenoot Nick Van Laer reed Jack Daniels N naar 74.800% in de kwalificatie en werd 23ste in de kleine finale (75.200%).

Bij de 5-jarigen zette Tom Heylen een erg knappe score neer met de BWP’er Quberon van het Beukenhof. Met 81.400% werden zij 16de na hun eerste proef. Quberon is een zoon van Johnson uit een Don Renoir-moeder en werd gefokt door Liesbeth Molenberghs.
Tommie Visser reed naar 75.800% met de BWP-goedgekeurde hengst Quinten Begijnhoeve (Heros Begijnhoeve x Ferro – fokker/hengstenhouder: Stoeterij De Begijnhoeve).

We kijken ook nog uit naar de 7-jarigen die vandaag aan de start komen. Hier zullen we Katrien Verreet aan het werk zien met Oblix vd Kempenhoeve (Quaterback x Sungold - gefokt door Marc Dries, De Kempenhoeve).