BWP Siegerhengst Socrates van den Bosdam en zijn ijzersterke prestatiestam

Promo
07 mei 2021
Door Horseman Kristof

Enkele weken geleden werd Socrates van den Bosdam verkozen tot kampioen van de BWP hengstenkeuring 2021. Dit had hij te danken aan zijn aansprekend hengstenmodel, fenomenale balans en de manier waarop hij zich laat rijden. Daarnaast beschikt Socrates ook nog eens over de juiste dosis bloed en is hij bijzonder intelligent op de hindernis. Hij weet de hindernissen zeer goed te taxeren.

Zijn vader Eras Ste Hermelle springt zich in de prijzen op 5* wedstrijden met Jerome Guery.

De moederlijn van Socrates staat garant voor topspringpaarden op het hoogste niveau. Zo sprong zijn moeder Bethsabee van de Maltahoeve op 1m60 niveau met Keean White. Haar volle zus Sea Coast Hadise, die vandaag de dag door het leven gaat als Legacy en op 1m55 actief is met Abdelkarim Abbar, was voordien internationaal succesvol met Gudrun Patteet. Haar andere volle broer Azucar van de Maltahoeve was dan weer internationaal succesvol tot op 1m50 met Robert Whitaker.

Grootmoeder Neri van de Maltahoeve gaf ook RMF Fara van de Maltahoeve die met verschillende ruiters (Mauricio Ruiz, Kimberley Prince, James Paterson Robinson) succesvol was op 1m60 niveau.

Ook op vlak van exterieur is dit een sterke stam. Bethsabee van de Maltahoeve, de moeder van Socrates, leverde zowel in 2019 als in 2020 de kampioen bij de merrieveulens tijdens het nationaal BWP veulenkampioenschap.

Socrates is dagelijks beschikbaar met vers sperma bij het Netehof.

In onderstaande video zie je Socrates en zijn familie: