BWP goedgekeurde dressuurhengsten schitteren in de Beker van België

Dressuur
19 okt 2020
Door Horseman Kristof

 

Het zijn drukke tijdens in de dressuusport. Cyclus, Beker van België, selectiewedstrijden voor het WK,… Nog niet alle uitslagen zijn te raadplegen, maar één ding staat vast, over deze drie dressuurhengsten moeten zeker en vast al iets schrijven. Overige uitslagen volgen eventueel later.

Domien Michiels en de 5-jarige Panthero vd Vogelzang deden het uitstekend op alle gebieden. Zij wonnen vorige week het eindklassement van de cyclus voor jonge paarden en deden er afgelopen weekend nog een schepje bovenop door ook de Beker van België te winnen. Panthero werd in 2018 goedgekeurd voor ons stamboek. Hij is een zoon van Belantis x Quaterback en werd gefokt door Nick en An-Katrien Caeldries - De Waele. Hij wordt uitgebaat door Meerdaalhof en Joris De Brabander.

Flore De Winne zette haar beste beentje voor met o.a. de BWP-goedgekeurde hengst Flynn. Ook zij wisten de cyclus knap af te sluiten met winst. Deze 6-jarige zoon van Fahrenheit x Sir Oldenburg staat ter dekking bij WinHorses.

Bij de 7-jarigen was het de BWP-goedgekeurde hengst Quanto Curo vh Bloemenhof die met Tom Franckx het goud behaalde. Isolde Tuypens baat deze nakomeling van Quotenkoenig x Weltino uit

Bron: 
Belgian Warmblood