BWP Dressuuravond op 10 maart

Promo
04 mrt 2023
Door Horseman Kristof

Vrijdag 10 maart wordt een dag om naar uit te kijken in het Azelhof in Lier. De dressuurhengsten die nog in de running zijn voor de titel ‘BWP-goedgekeurde hengst’ komen die dag twee keer aan bod. Een eerste keer onder de BWP-ruiters, een tweede keer onder de eigen ruiters.

Omstreeks 19u30 staat een ganse Dressuuravond op het programma.

Het wordt een interessante avond voor fokkers van dressuurpaarden, maar ook voor de dressuurruiters. We starten het gala met vier interessante dressuurpony’s, zij mogen de aftrap geven van de avond. Onder hen drie goedgekeurde hengsten (Nia Domo’s Bolero, Biebosschen Doline en Tongerenhof Cullinan) en Dior JV van de Korenmolen die al meermaals knap scoorde, o.a. tijdens de wedstrijden Bestgaande Rijpony.

Dan gaan we verder met een voorstelling van de nieuwe elitemerries dressuur waarbij Kirmen de Mars, Inshallah vd Zelm en Lecarmone V hun label zelf in ontvangst komen nemen. Vervolgens is het de beurt aan het gloednieuwe BWP Talent Scouting Team met daarin namen als Topgirl van de Kempenhoeve (Annemik Vleugels), So Secret (Michiel Nevelsteen), Rianta van de Kempenhoeve (Amber Heidbuchel) en Quberon van het Beukenhof (Tom Heylen).

Vervolgens zal de prijs dr Tijskens worden uitgereikt aan de beste BWP’er op het WK voor jonge dressuurpaarden.

Daarna is het tijd voor een stukje hengstenshow. We beginnen met de jongste goedgekeurde hengsten. Hoe zijn Beethoven (v. Belissimo M), Thor van ’t Swillenhof (v. Secret) en Odiel (v. Glock’s Toto Jr) geëvolueerd een jaar na hun goedkeuring?

Van Sunnyboy vd Kempenhoeve (v. Don Deluxe), Rolex W van Prinsenhof’s (v. Bon Coeur) en Willem Normandi (v. For Romance) wordt intussen al iets meer verwacht.

Tijdens de dressuuravond komen we ook te weten welke nieuwe dressuurhengsten er goedgekeurd worden voor ons stamboek in 2023 en wie tot kampioen wordt gekroond.

Tot zover de jongste garde hengsten, maar hoe zit het met de jonge garde dressuurruiters? Anna Van den Eynde (Olympic Aroma Krack) en Chloë Cleymans (Jondonderry) vertegenwoordigden ons land op het EK Children met hun BWP’ers en maken ook deel uit van onze dressuuravond.

Terug naar de BWP-goedgekeurde hengsten dan. Met Lincom’s Lord Heros CL (v. Heros Begijnhoeve) schuiven we vervolgens stilaan op naar de Lichte Tour. Daar zullen we o.a. Picasso van den Bruel (v. Zack) mogen verwelkomen.
Domien Michiels stelt Panthero vd Vogelzang (v. Belantis) voor en Tom Franckx is vaste deelnemer aan ons gala met Quanto Curo vh Bloemenhof (Quotenkoenig).

Vervolgens komt Katia Smets aan bod met Jack Sparrow (v. Desperado), Madeleine Witte-Vrees met Elton (v. Escolar) en Kim Koolen met For Ferrero (v. For Romance), om daarna over te gaan naar Kevin Laevens en Kozinsky vd Dries (v. Quaterback), die momenteel GP loopt.

Een avond om naar uit te kijken!