Buitenlanders shoppen tijdens Youhorse.Auction

Fokkerij
08 mrt 2021
Door Horseman Kristof

De komende periode vertrekt weer een groep springpaarden vanuit Nederland naar diverse landen. Het waren vooral buitenlanders die aankopen deden tijdens Youhorse.auction. Op dag twee van de veiling, dinsdag 2 maart, werden springpaarden geveild van vier tot en met tien jaar.

“Het was goed om te zien dat naast bestaande klanten ook vooral weer nieuwe klanten de weg naar onze website weten te vinden”, vertelt Mario Everse, die de online veiling samen met Alan Waldman runt. “Door de rhino-uitbraak kregen we wel veel bezorgde telefoontjes en appjes. Hoe het nu gaat met transport? Er mogen nog steeds paarden vervoerd worden, maar als mensen daarmee willen wachten kan dat ook. We hebben aangegeven dat we ze kosteloos op onze stal willen houden tot het rhino-virus weer onder controle is.”

Er staan verre trips gepland. Dex-Star (Dexter R x Hinault) gaat voor 22.000 euro naar Indonesië, waar Youhorse.auction nog niet eerder een paard naar toe verkocht. Canazei Z (Cornet Obolensky x Kannan) gaat voor 22.000 euro naar Ierland en Just Action RV (Action Breaker x Emilion) krijgt voor 28.000 euro een stal in Turkije. Verder waren er onder meer verkopen naar Saudi-Arabië, Polen, Spanje en Dubai.

“Volgende week zouden we de foto/videodag houden voor onze April-veiling, maar we hebben nu besloten om een pas op de plaats te maken vanwege het rhino-virus. Overal worden paardenactiviteiten gecanceld en wij denken ook dat het niet verstandig is om nu vreemde paarden naar onze stal te halen. Dat betekent dat we onze Paasveiling uitstellen. We gaan ons focussen op de veiling van 1 tot en met 4 mei voor jonge paarden en gereden paarden. Ook nu kunnen mensen hun paarden weer opgeven. De foto/videodag zal op 12 april zijn.”

Bron: 
Youhorse.Auction