BK-titels voor Liezel Everars en Evelyne Dieltjens

Dressuur
28 mei 2023
Door Horseman Kristof

Op het Belgisch kampioenschap dressuur hebben Liezel Everars en Evelyne Dieltjens goud behaald bij de pony's en Children!

Liezel Everars zet winnende koers voort

Liezel Everars scoorde een mooie hattrick bij de pony’s, door alle drie de dagen de proeven ruimschoots te winnen. In de afsluitende kür op muziek scoorde ze maar liefst 78.875% met haar mooie verschijning Fs Capelli De Niro en dit was meer dan voldoende om als Belgisch Kampioen te worden gehuldigd. Anne Peeters wist vandaag met een score van 76.125% opnieuw de tweede plaats te veroveren met Balotelli 2 en zij mocht de zilveren medaille voor het Belgisch Kampioenschap in ontvangst nemen. De bronzen medaille in het kampioenschap was voor Sophia Leo en Biebosschen Dolino EC.

Hattrick voor Evelyne Dieltjens

Ook Evelyne Dieltjens wist een hattrick te scoren tijdens deze week en zij werd met haar Bonaire van de Mottelhoeve gehuldigd als Belgisch Kampioen Children. Evelyne: “Ik vond het erg spannend om hier te rijden want het is mijn eerste Belgisch Kampioenschap, maar het is heel goed gegaan en ik ben erg blij met de proeven die ik heb kunnen rijden. Ik vind het ook heel speciaal dat Bonaire vroeger het paard van mijn mama was en dat hij nu weer terug bij ons is. Hij was verkocht naar Italië, maar daar is hij een half jaar geleden van terug gekomen en toen ben ik hem gaan rijden.” Leontine Lemmens en haar BWP-ruin Erpedo Vd Performing Stables wonnen de zilveren medaille.

Junioren

In de Individuele proef van de Junioren was de top drie exact gelijk aan die van de eerste dag. Clara Collard won de proef met Escape met 74.206% en zij heeft hierdoor een goede uitgangspositie voor de finale van morgen. Anna Peeters en Harlink wonnen de tweede prijs met 73.059% en Xyliana de Rover en Hamlet eindigden op de derde plaats met 70.765%.

Jette de Jong presteerde het om voor de tweede dag op een rij bij de Young Riders de eerste en tweede prijs te bemachtigen. In de individuele proef won ze met Heavenly Charming (v. Charmeur) met 73.853% en met Indini (v. Chippendale) werd ze tweede met 72.500%.

“Het zou natuurlijk haast gek zijn als ik iets anders zou zeggen, maar tot nu toe ben ik echt super tevreden over hoe het gaat dit kampioenschap. Vooraf hoop je dat het zo goed mogelijk gaat en de paarden waren allebei fijn in vorm, maar om twee dagen op plaats 1 en 2 te eindigen verwacht je niet en dat is wel heel speciaal.”

Eigen fokproducten

Zondag rijdt Jette met beide paarden de finale en met een van de twee strijdt ze natuurlijk voor het Belgisch Kampioenschap Young Riders. “Heavenly en Indini zijn beide door mijn ouders gefokt dus ik ken ze al vanaf dat ze geboren zijn, wat ervoor zorgt dat ik ze van binnen en van buiten ken. Heavenly is in opgeleid door mijn moeder, zij heeft hem al Lichte Tour gestart toen hij 7 was. Bij Indini heb ik het grootste gedeelte van de opleiding zelf gedaan, die is ook nog wat jonger en heeft nog wat tijd nodig om zich verder te ontwikkelen. Met Indini wil ik daarom voorlopig nog even Young Riders starten en met Heavenly hoop ik tegen volgend jaar wel U25 te kunnen rijden.” De top 3 bij de Young Riders werd compleet gemaakt door Louise Brauwers en Jerveaux de Banain, zij scoorden 70.294%.

Bron: 
Persbericht