Belgische Young Riders laten zich opmerken op het EK dressuur

Dressuur
21 aug 2020
Door Horseman Kristof

De Belgische Young Riders konden deze week met het team een zeer knap resultaat neerzetten op het Europees Kampioenschap Dressuur voor Young Riders in Budapest.

Beaudine Pieters, Laura Luyten, Amber Van den Steen en Suraya Hendrikx werden hiervoor dan ook beloond met een 4e plaats voor België.

Chef d'equipe Alain Rauw:
“Voor de tweede keer op rij behaalden we dit resultaat. Voor mij betekent het dat we op goede weg zijn. Eerst hebben we een goede basis nodig met consistente goede scores. Met 3 amazones die meer dan 70% op een kampioenschap halen en in de top 15 staan, is dat uitstekend. Jammer genoeg rijden Laura Luyten en Suraya Hendrikx hun laatste Europese Kampioenschappen bij de jeugd. We zijn zo fier op hun manier van rijden en hun geweldige resultaten. Ze waren allebei erg belangrijk in de Belgische jeugdklassen. Dank u wel daarvoor. Het was een grote eer voor mij! Ik ben er vrij zeker van dat ze met succes terugkomen op U25-niveau.
Tegelijkertijd kloppen er nieuwe veelbelovende ruiters aan. Hopelijk inspireert dit resultaat ook anderen om het goede werk voort te zetten”.

In de U25-klasse heeft het 5e teamlid Lore Vandeborne het geweldig gedaan met Ikke-Pia van de Berghoeve. In haar eerste U25 Europees Kampioenschap werd ze beloond met 68,765%. De jury plaatste haar op een welverdiende 13e plaats. Een combinatie met toekomst!.

Bron: 
KBRSF