Belgische selectie WK eenspan is bekend

Overige sport
29 sep 2020
Door Horseman Kristof

Van 21 tot 25 oktober hebben de eenspanmenners afspraak in Pau, Frankrijk, voor hun wereldkampioenschap 2020. De definitieve inschrijvingen voor dit kampioenschap dienen vandaag bij FEI te worden ingediend, daarom zat de nationale commissie gisterenavond samen om over de definitieve Belgische selectie te beslissen.

Het team zal bestaan uit drie menners:
Laure Philippot (Galen V), zij won dit weekend haar eerste internationale wedstrijd van het seizoen te Chablis.
Ook Jonathan Meeuwis (Happy des Cerisiers) behaalde de selectie voor dit wereldkampioenschap op de internationale wedstrijd van afgelopen weekend in Chablis. Een marathon uit de boekjes leverde hem daar een 5e plaats in de marathonproef op.
Derde teamlid is André Wynants. De commissie is het erover eens dat de merrie waarmee hij zal deelnemen, Hépasja, een veelbelovende toekomst wacht, en hoopt dat ze samen even mooie dingen zullen kunnen laten zien als in het begin van dit seizoen.

Gisteren vernam Chef d’équipe Françoise Thiry dat België eveneens een individuele menner mag afvaardigen. Mark Wentein bedankte omwille van de COVID19- situatie. De keuze van de Commissie ging uiteindelijk naar Etienne Lejeune (Frederik).

Wij wensen onze deelnemers veel succes toe!

Bron: 
KBRSF