Belgische jeugd neemt ijzersterke start in het Sentower Park

Jumping
15 apr 2021
Door Horseman Kristof

De Belgische jeugd heeft op de CSIO Youth concours in het Sentower Park meteen voor enkele overwinningen gezorgd.

De 1m25 rubriek voor pony's werd gewonnen door Merel Braspenning en Parco van 't Hollandhof. Vic De Plecker reed Swarovski naar een tweede plaats. Brent De Schrijver won dan weer een 1m10 proef met zijn pony dekhengst Konquistador van Orchid's.

De Schrijver zegevierde eveneens in een 1m15 rubriek voor Children met Liv Good vd Kattevennen Z. Nikita Van der Meerschen (Lady vh Molenhof Z) en Josephine Lepage (Blossom van de Herenbrink) werden derde en vierde. Yari van den Branden sprong naar een vijfde plaats met Ohara.

Bij de Junioren won Louise Ameeuw met Zigali PS een 1m40 reeks. Het duo verwees zo Aurelia Guisson en No Limit vh Legita Hof Z naar een tweede plaats. De 1m30 reeks voor Junioren werd dan weer gewonnen door Jerome Schmidt en Etoille. Plaatsen twee en drie waren voor Luiz Felipe Neto de Azevedo (Cirimba Z) en Constance Adam (Decibelle du Seigneur). 

Alexander Housen schreef de 1m35 rubriek voor Young Riders en Junioren op zijn naam met Cassandra Hsp. In die andere 1m35 reeks die enkel voor Young Riders was voorbehouden eindigde Thibault Philippaerts met Khad vd Kattevennen Z op een vijfde plaats. Tot slot was er in een 1m45 reeks een zesde plaats voor Camille Demolie (Chica Fino) en een zevende plek voor Tim Prouvé (Hocus Pocus van de Lucashoeve).

Klik hier voor de uitslagen.