Belgisch kampioenschap jonge springpaarden is van start gegaan

Fokkerij
09 aug 2022
Door Horseman Kristof

Vanmorgen werd het startschot gegeven van het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden in de mooie vernieuwde installaties van de Provinciale Fokkerij en Ruiterschool te Gesves.

De eersten die hier aantreden zijn de 4-jarige paarden en het eerste deel van de 5-jarige paarden in de eerste kwalificatieronde van het springparcours, in totaal meer dan 270 deelnemers. De komende dagen komen ook de andere leeftijdsklassen springpaarden aan de beurt voor die eerste ronde, waarna een 2de kwalificatieronde volgt en tot slot de finale. Op donderdag start dan ook het BK van de jonge dressuurpaarden van 4, 5, 6 en 7 jaar.

En iedereen heeft natuurlijk hetzelfde objectief: de titel van Belgisch Kampioen wegkapen in de finales. Voor de 6- en 7-jarige dressuurpaarden is dat op zaterdag 13 augustus, voor de 4- en 5-jarige dressuurpaarden net als voor de 4-, 5- en 6-jarige springpaarden op maandag 15 augustus.

Dit jaar wordt trouwens voor het eerst ook een extra prijzenpot van 5.200 € geschonken door de firma HORSE'S LINE aan de fokkers van de 3 beste springpaarden bij de 5- en 6-jarigen. Een hele mooie erkenning voor de fokkers, zonder wie de ruitersport onbestaande zou zijn!

De fokkerij wordt zo wie zo niet vergeten tijdens dit mooie evenement, want op zondag 14 augustus is er het Belgisch Kampioenschap voor de veulens van dit jaar verdeeld in de opties springen en dressuur, en voor de 2- en 3-jarigen. De besten in deze laatste leeftijdscategorie komen op maandag nogmaals in de ring om te strijden om de Medaille van de Koning!

Kortom maar liefst zo'n duizend paarden treden deze week aan, in de installaties van Gesves, waar alles is gedaan om hun welzijn en hun comfort te garanderen met de voorspelde hittegolf.

Vergeet niet dat de inkom en parking de hele week gratis zijn!

De startlijsten en uitslagen zijn via deze link te raadplegen.

Klik hier voor de livestream.

Bron: 
Persbericht