België wint de Nations Cup finale en mag naar Parijs

Jumping
02 okt 2022
Door Horseman Kristof

Het Belgische springteam heeft in Barcelona de finale van de Nations Cup gewonnen en hun ticket voor de Olympische Spelen binnen gehaald.

Met twee ruiters die in Barcelona hun debuut maakten heeft het team van chef d'equipe Peter Weinberg zowel de Olympische kwalificatie binnen gehaald als de gouden medaille in de finale van de Nations Cup.

Koen Vereecke en de BWP hengst Kasanova de la Pomme hebben hun status van beste Belgische Nations Cup combinatie van het jaar nog eens bevestigd in Barcelona. Na een foutloze ronde op donderdag wist hij nu ook vandaag weer foutloos te springen met de zoon van Bamako de Muze. Gregory Wathelet nam de plaats in van Olivier Philippaerts en kreeg met de BWP hengst Iron Man van de Padenborre (v. Darco) één springfout aangerekend.
Gilles Thomas en Calleryama (v. Casall) zorgden dan weer voor een nulronde in deze finale. Als laatste combinatie kwam Jerome Guery in de ring. De vice-Wereldkampioen reed zijn hengst Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) foutloos door te finish waardoor de overwinning en Parijs een feit waren.

Frankrijk, dat op donderdag de kwalificatie won, behaalde een zilveren medaille met vier strafpunten. Het brons gaat naar Zwitserland dat voorlopig zonder een Olympisch ticket achterblijft. Maar volgend jaar een nieuwe kans krijgt.

Klik hier voor de uitslag.